Ahlat'ta Örnek Çilek Bahçesi Kuruldu

Ahlat'ta örnek çilek bahçesi kuruldu.

Ahlat'ta örnek çilek bahçesi kuruldu.

Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Mustafa Altaş adlı çiftçinin kurduğu örnek çilek bahçesinde incelemede bulundu.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin ile Erkizan Mahallesi Kaya mevkindeki çilek bahçesini gezen Kaymakam Dölek, bahçe sahibi Altaş'tan bilgi aldı.

Çiçekleri inceleyen Dölek, bahçenin Bitlis bölgesinde ilk olarak Ahlat'ta kurulduğunu ve örnek teşkil ettiğini söyledi.

Çileklerin gelişimin iyi olduğunu belirten Dölek, alınacak verime göre bahçenin diğer çiftçilerin de alternatif ürünlere yönelmesi açısından örnek teşkil edebileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Keskin ise, Ahlat'taki çiftçilerin alternatif ürünlere yönlenmesi için meyve bahçeleri oluşturduklarını belirtti.

Keskin, "Bu amaçla müdürlük olarak çiftçimize ait 5 dönümlük arazide çilek bahçesi oluşturduk. Burada kısa gün bitkisi ve daha uzun olan yedi veren olmak üzere 2 farklı çilek fidesi kullandık. Çileklerin gelişimi oldukça iyi ve herhangi bir sorun yok. Bu bahçeden dönüm başına yıllık ortalama 2,5 veya 3 ton ürün hasadı bekliyoruz" diye konuştu.

Muhabir : Oktay Bayar / Berin Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: