Ahlat'ta Pastanelerde Bayram Hazırlığı

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla, bayramın vazgeçilmezi olan tatlılar pastanelerde yapılmaya başlandı.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla, bayramın vazgeçilmezi olan tatlılar pastanelerde yapılmaya başlandı.

Ahlat'taki pastaneler, bayrama sayılı günler kala verilen siparişleri yetiştirmek için hummalı bir çalışma içine girdi.

İlçede pastane işleten Selahattin Ergünağa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatlı çeşitleri arasında en fazla rağbeti yapımı oldukça meşakkatli olan baklavanın gördüğünü söyledi.

Ergünağa, şöyle konuştu:

"Geçen yıllara nazaran bu yıl tatlı siparişlerinde artış var. Bayram yaklaştıkça siparişlerimiz artıyor. Genelde vatandaşlar tercihlerini baklavadan yana kullanıyor. Baklavaları fıstıklı ve cevizli olarak yapıyoruz. Geçen yıl bayram arifesinde 300 tepsi sipariş almıştık, Şu anda 500 tepsiyi geçti. Siparişlerin geçen yıllara artmasının nedenlerinden biri de artık kadınların evde tatlı yapmaması. Ayrıca yaptığımız baklavanın kalitesi ve tadı ev baklavasını aratmadığı için çok tercih ediliyor."

Reklam
Reklam

Ergünağa, cevizli baklavayı 10 lira, fıstıklı baklavayı ise 15 ile 25 lira arasında değişen fiyatlarla sattıklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Oktay Bayar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz