Ahlat'ta "fizik Ve Hayat" Konulu Konferans

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Arel Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı tarafından "Fizik ve...

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Arel Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı tarafından "Fizik ve Hayat" adlı bir konferans verildi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) İkinci Kariyer Günleri ve Bahar Şenlikleri kapsamında Ahlat'ta da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında ilçeye gelen Arel Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı tarafından "Fizik ve Hayat" adlı konferans verildi. Ahlat Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat Meslek Yüksek Okul Müdürü Harun Koçak ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konferans başladı. "Buraya geldiğimden beri kendimi evimde hissediyorum" diyerek sunumuna başlayan Saçlı konuşmasına şöyle devam etti;

Reklam
Reklam

"Temel bilimlere gerekli önemi vermeyen ülkeler geri kalmaya mahkum durumundadırlar. Bu durumun temeli en az fizik söyleyerek en fazla fizik yapmaktır. Fizik biliminin tamamında madde ve enerji, elektrik ve magnetizme, kuvvet ve hareket, dalgalar ve optik, yerküre ve ötesi, modern fiziği içine kapsamaktadır. Bunların sonucunda problem çözme becerileri, bilişim ve iletişim becerileri gibi özellikler kazanırız. İçinde fizik olmayan bir tek örnek verilemez ve hiç bir öğrencim de içinde fizik olmayan bir şey söylememiştir. Fizik her yerde, her yerde fizik var. Fizikte iki türlü grup vardır; bir grup zihnini çok çalıştıranlar, Newton, Enstien gibi örnekler. Bir de enerjilerini hayatta uygular hale getirenler ve araç alet edevat gibi ürünler üretenler, uçağı icat edenler, Wright kardeşler gibi" dedi.

Prof. Dr. Asım Saçlı, daha sonra plastikler, atomik ve nükleer teknolojiler, uçak, roket, uydular, transitörler, nanoteknolojiler 20. YY'a damgasını vuran bazı keşiflerden bahsetti.

Reklam
Reklam

Konferansın ardından BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ve Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban tarafından Eski Arel Rektörü Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı'ya plaket ve Ahlat bastonu takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: