Ahlat'ta ‘salavat-ı Şerif Okuma Kampanyası’

Bitlis'in Ahlat İlçe Müftülüğü, "Kutlu Doğum Haftası" programı çerçevesinde ‘Salâvat-ı Şerif Okuma Kampanyası’ başlattı.Konuyla ilgili...

Bitlis'in Ahlat İlçe Müftülüğü, "Kutlu Doğum Haftası" programı çerçevesinde ‘Salâvat-ı Şerif Okuma Kampanyası’ başlattı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, her yıl olduğu gibi bu yılda Kutlu Doğum Haftası’nı dolu dolu yaşayacaklarını söyledi. Hafta münasebetiyle birçok etkinlik düzenleneceklerini belirten Müftü Demirel, özellikle il genelinde başlatılan “Salâvat-ı Şerif” okuma kampanyasının Ahlat’ta da startını verdiklerini belirtti. Müftü Demirel; “İl genelinde başlatılan salavat kampanyası var. Her ilçede salavat-ı şerif okuma kampanyası yürütülmektedir. Biz Ahlat olarak da 1 milyar salavat hedefledik. Bunun startını verdik. Biz bu kampanyanın duyurusu için çeşitli yerlere ilanlarımızı astık. Bütün halkımıza ulaşmaya çalıştık. Son katılım tarihi olan 19 Nisan’a kadar Ahlat’tan 1 milyar belirtmişsek de hedefimiz 1 milyarın üstüne çıkmaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Özellikle salavat hususunda her kesimden insanın çok duyarlı olması gerektiğini ifade eden Demirel; “Biz istiyoruz ki Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle başladığımız kampanya hayatımızın her anlamında sürsün. Bu kampanyada insanlarımız devamlı salavat getireceği için dilleri de hep salavata alışacak ve her zaman salavat getirmiş olacaktır. İnsanlar şunu bilsinler ki Peygambere salavat getirmek, Cenabı Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki emridir. Ahzab Suresi 56'ıncı ayette Cenab-ı Allah buyuruyor ki; ‘Allah ve melekleri, peygambere çok salat ederler. Ey müminler! Sizde ona salavat ve tam bir içtenlikle selam verin.’ Aynı şekilde Peygamber efendimizde; ‘Yeryüzünde Allah’ın gezici melekleri vardır. Onlar ümmetimin selamını bana ulaştırır’ buyurmuştur. Hadisi şerifinden hareket ederek bizde Peygamber Efendimize bu Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir hediye gönderiyoruz. Ahlatlılar 1 milyar salavatı, Allah’ın yeryüzündeki melekleri Peygamber Efendimize ulaştıracaklar” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz