Ahlat'ta vatandaşların yol tepkisi

Ahlat'ın Tahtısüleyman ve Kacer mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, yollarının yapılmamasına tepki göstererek, yolu ulaşıma kapattı.

Ahlat'ın Tahtısüleyman ve Kacer mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, yollarının yapılmamasına tepki göstererek, yolu ulaşıma kapattı.

Tahtısüleyman Mahallesi Muhtarı Harun Kırmızıkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolun çamurdan geçilemez hale geldiğini söyledi.

İki yıldır kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade eden Kırmızıkaya, şöyle konuştu:

"Günde yaklaşık 300 kamyon iki mahallenin ortasından geçen yoldan ponza ocaklarına gidiyor. Bu ağır tonajlı araçlar yolumuzu bu hale getirdi. İnsanlar para kazansın. Ancak yolumuzun bakım ve onarımı da yapılsın. Bu yoldan geçmek bizim için işkence oldu. Mahalle sakinleri bu işkenceyi iki yıldır çekiyor. Bize verilen sözler tutulmuyor. Artık öğrencilerimiz okula gidemiyor. Yolumuz diz boyu çamurla kaplı. Burada 200 ev var ve bu yolu kullanamıyoruz. Yetkililerin bu zulme bir son vermesini istiyoruz."

Reklam
Reklam

Kacer Mahallesi Muhtarı Selim Akbudak ise, bugüne kadar resmi kurumlar ve maden işletmeciği yapan firma yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadıklarını bildirdi.

Akbudak, "Amacımız yolu kapatarak, trafiği engellemek değil. Bu Tahtısüleyman ve Kacer mahallelerindeki vatandaşların ortak haykırışıdır. Yollarımızı kullanamıyoruz. Bu iki mahalle olarak kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından, mahallele sakinleri yolu bir süre kapatarak, araçların geçişine izin vermedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz