Ahlat'ta Yatırımlar Hız Kazanıyor

Bitlis'in Ahlat İlçe Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz'ün Ahlat ziyaretini...

Bitlis'in Ahlat İlçe Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz'ün Ahlat ziyaretini değerlendirerek, ilçenin kalkınması ile alakalı yatırımların ise oldukça hız kazandığını söyledi.

Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ahlat'ın kalkınması ile alakalı çalışmaların artık zaman geciktirmeden planlı, projeli ve mastır planının yapılarak hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Ak Parti'ye geçiş vesilemiz Ahlat'a hizmettir. Hizmet talebiyle buradayız. Bu vesileyle de daha önce Bitlis milletvekillerimiz ile Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Ahlat'ta gerçekleşmesi gereken yatırımlarla ilgili görüşmelerimiz olmuştu. Bu geçiş sürecinden sonrada Ak Parti Bitlis Milletvekilimiz Vedat Demiröz ilk defa ziyaretime geldi. Sayın vekilimiz hem tebrik amaçlı hem de ilçe ile ilgili projeleri görüşme amaçlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Projelerin hayata geçiş süreci ile ilgili görüşmeler yaptık. Bir çok alanda Ahlat'ın kalkınması ile alakalı çalışmaların artık zaman geciktirmeden planlı, projeli ve mastır planının yapılarak hayata geçirilmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Projelerinin büyük bir bölümünü hayat geçirdiklerini ve bunları da vekil ile paylaştık ifade eden Çoban, “Alt yapı hazırlamamız gerekiyordu ki bu yatırımlar hayata geçirilsin. Bunların içerisinde kaldırımlar, yollar, şehrin sosyal tesisleri, iş merkezi, hamamı ve turizme dayalı yatırımlar olmak üzerde ele aldığımız konulardır. Daha önce 10 yıllık kalkınma eylem planı hazırlamıştık. Selçuklu Bölgesi Kültür temalı eylem planı içerisinde sunularak, bakanlar kurulundan onaylandı. Resmi gazetede de tebliğinin ardından uygulama sürecine geçtik. Bunların da değerlendirmesini yaptık. Milletvekilimiz Vedat Demiröz ise meselenin bütün hassasiyeti ile ele alınacağını ifade etti. Ahlatlı bundan sonra zamanını bol bol bu tür yatırımların hayat geçmesi ile ilgili konulara ayıracaktır. Ahlat Belediyesi'nin de vazifesi budur. Bu toplum bizden hizmet bekliyor. Bu hizmetleri de en sağlıklı şekilde elde etmenin yolu hükümetin yatırıma dayalı projelerle ilgilenmesini sağlamaktı. Milletvekillerimiz Vedat Demiröz ile Vahit Kiler'in yaklaşımları da buradaki yatırımların hayata geçişi noktasında oldukça güzeldir. Bize belediye olarak düşen bu yatırımların plan ve programlarını hazırlamaktı. Bunları hazırladık. Milletvekilimiz Demiröz'ün ziyaretinin de gayet olumlu olduğu kanaatindeyim. Bu tür ziyaretler bundan sonra daha sık gerçekleşecek. Bu ülke bu ilçe gibi bu ilçe de bu ülke gibi artık zaman kaybetmemelidir. Zamanımızı insanımızın huzuruna, insanımızın hayat standardının yükselmesine ve refahına adayacağız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz