Ahlat'ta Yaz Kur'an Kursuları Başladı

BİTLİS (AA) - Ahlat Müftülüğü, okulların yaz tatiline girmesiyle, ilçe merkezi ve köylerdeki tüm camilerde "Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlüne Yaz" parolasıyla, yaz Kur'an kurslarını açtı.

BİTLİS - Ahlat Müftülüğü, okulların yaz tatiline girmesiyle, ilçe merkezi ve köylerdeki tüm camilerde "Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlüne Yaz" parolasıyla, yaz Kur'an kurslarını açtı. Akkoyunlu Cami'de kursun açılışına katılan Müftü Zahit Demirel, Kur'an-ı öğrenmek için kursa katılan öğrencilere kısa bir konuşma yaptı. Kur'an-ı öğrenmenin ve okumanın büyük sevap olduğunu belirten Demirel, şöyle konuştu: "Kursa gelenlerin bir kısmı Kur'an-ı okumayı biliyor. Bir kısmıysa ilk kez geldiğiniz için Elifba'dan başlayarak Kur'an-ı öğrenecek. Kurslarda Kur'an ve dini bilgiler eğitimi verilecek. Haftanın 5 günü, günde 3 saat çocuklara ders vereceğiz. 2 saat Kur'an, 1 saatse siyer ve ahlak dersleri verilecek. Çocuklara yönelik birçok sosyal ve sportif etkinlik yapacağız. Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Öğrenciler gençlik spor merkezlerine götürülerek sportif aktivitelere katılacak. Bu faaliyetlerle kursların daha verimli geçeceğine inanıyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz