Ahlat'taki Seçim Gerginliği

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde seçim sonuçlarının açıklamasının ardından, BDP'li grupların başlattığı gerginlik devam ediyor.

"Güvenlik güçleri konuya hakim" Vali Orhan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayların ardından Van, Muş ve Diyarbakır'dan gelen takviye kuvvetlerin olayları kontrol altına aldığını bildirerek, şöyle konuştu: "İlçede 2 gündür devam eden olaylarda 24 kişi gözaltına alındı. İlçede gerginliğin azaltılması ve asayişin sağlanması için çevre illerden gelen takviye kuvvetlerle gereken çalışmalar yapılıyor. Emniyet müdürümüz de camı kırılan esnafla gerekli görüşmeleri yaptı. Olaylardan dolayı zarar tespiti ve tazmini için çalışma yürütüyoruz. İlçede özellikle kamu binalarına, iş yerlerine, menkul ve gayri menkullere verilen zararlar görüntü kayıtlarından incelenecek. Daha sonra zarar verenlere yönelik mali ve icrai takip yapılacak. Halkın canına ve malına zarar verenlerin, yaptıklarının karşılıksız kalmayacağını bilmesi gerekiyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: