Ahmak yerine koymak ne demek? Ahmak yerine koymak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Ahmak yerine koymak ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Ahmak yerine koymak ne demektir?

Atasözleri, genellikle kısa cümlelerdir. Bir anlam yoğunluğu vardır ve öğüt verirler. Deyimler ve birleşik fiiller ise, öğüt verme amacı gütmezler. Ancak tıpkı atasözleri gibi bir anlam yoğunluğu içerirler. Bu kelime grupları, belirli durumlarda çarpıcı anlamlarından yararlanmak üzere kullanılırlar. Ahmak yerine koymak ifadesi de böyle bir kullanıma sahiptir. Ahmak yerine koymak ne anlama gelir?

Ahmak yerine koymak Ne Demek? Ahmak yerine koymak TDK sözlük anlamı nedir?

  • Ahmak yerine koymak TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Ahmak yerine koymak TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. bir kimseye aptalmış, anlamazmış gibi davranmak

    Ahmak yerine koymak Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Beni bir ahmak yerine koyarak bu yığını babamın rahat rahat uyuduğu bir yatak diye göstermesi..." - Yakup Kadri Karaosmanoğlu

Ahmak yerine koymak ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

ahmak gelin yengeyi halayığı sanır ahmak misafir ev sahibini ağırlar ahmağa yüz, abdala söz vermeye gelmez
Anahtar Kelimeler: