Ahmed Davudoğlu Hoca Anıldı

Son devrin İslâm alimlerinden merhum Ahmed Davudoğlu Hoca ölümünün 30. yıldönümünde İstanbul Fatih Ali Emiri...

Son devrin İslâm alimlerinden merhum Ahmed Davudoğlu Hoca ölümünün 30. yıldönümünde İstanbul Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla anıldı. Anma programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan İlahiyatçı Cihangir Boz, Ahmed Davudoğlu Hoca’nın ibretlik hayat hikayesini anlattı. Ailesi adına Davudoğlu’nun damadı İbrahim Yıldız söz aldı. Davudoğlu Hoca’nın eserlerinin yıllarca nasıl unutturulmaya çalışıldığını anlattı. Yıldız, yıllarca süren hukuk mücadelesinin ardından kitapları 30 yıl sonra yeniden bastırdıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Programı organize eden İBB Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selamet söz alarak Ahmed Davudoğlu Hoca’yı tanımaktan şeref duyduğunu söyledi. Gençlerin, Hoca’yı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile karıştırdıklarını ifade etti.

SİVİL TOPLUM KURULUŞU GÜNDEMDE

Ahmet Selamet, Davudoğlu Hoca’nın adının yaşatılması amacıyla en kısa sürede bir Sivil Toplum Kuruluşu çatısı altında araştırmalar yapılması gerektiğini ifade ederek İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü yardıma hazır olduklarını bildirdi.

Ahmed Davudoğlu Hoca için okunan hatimlerin duasını Emin Saraç yaptı. Konuşmacılara plaket verilmesinin ardından anma programı sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: