Ahmedinecad, Orta Asya turuna çıkıyor

TAHRAN (İHA) - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın Afganistan, Türkmenistan ve Kırgızistan'ı kapsayan 5 günlük Orta Asya turuna çıkacağı bildirildi.

Fars Haber Ajansı, Ahmedinecad'ın 14 Ağustos'ta başlayacak 5 günlük resmi ziyareti kapsamında sırasıyla Afganistan, Türkmenistan ve Kırgızistan'da çeşitli temaslarda bulunacağını bildirdi.

Ahmedinecad'ın 1 günlük Afganistan ziyaretinin ardından Türkmenistan'a geçeceği ve gezisinin son 2 gününde de Kırgızistan'da görüşmelerde bulunacağı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın 16 Ağustos'ta Bişkek'te yapılacak olan Şanghay İşbirliği Örgütü Liderler Zirvesi'ne katılması beklenen Çin, Rusya, Pakistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Özbekistan liderleriyle de ikili ve bölgesel konularda görüşmelerde bulunacağı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Çin ve Rusya'nın kurucu üyeler olduğu Şanghay İşbirliği Örgütü'nün diğer üyeleri ise Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan ve Özbekistan. Pekin ve Taşkent'te merkezleri olan söz konusu örgüte İran, Hindistan, Pakistan ve Moğolistan gözlemci sıfatıyla katılıyor.