Ahmet Aydın’dan Adıyaman Çiftçisine Büyük Müjde

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, 8 bin 869 çiftçinin 12.3 milyon TL olan destekleme...

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, 8 bin 869 çiftçinin 12.3 milyon TL olan destekleme primlerine konulan blokenin kaldırılacağını müjdeledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, 2011 yılında firmaların sahte fatura ve makbuz kestiği gerekçesiyle bu fatura ve makbuzları kullanan çiftçilerin hesaplarına bloke konulmuştu. Çiftçiye ödenen doğrudan gelir desteği primlerine soruşturma kapsamında bloke konularak ödeme yapılmamıştı. Çiftçinin yıllardan beri beklediği destekleme primlerinin ödeneceğini AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın müjdeledi.

Reklam
Reklam

Ahmet Aydın, mecliste görüşülmekte olan ve meclis tatile girmeden yürürlüğe girecek olan 478 sayılı Torba Yasa kapsamında, gerçek üreticilerin blokeli hesaplarından blokelerin kaldırılarak ödeme yapılacağını açıkladı.

Ahmet Aydın, Adıyaman çiftçisinin büyük sıkıntı çektiğini ve bu yasa ile bu sıkıntıların sona ereceğini kaydederek, “Adıyaman’da iki yıldan beri ödeme bekleyen çiftçimizin bu sorununu mecliste görüşülmekte olan 478 sayılı Torba Yasa ile çözüyoruz. Meclis tatile girmeden, hafta sonu da çalışarak bu yasayı meclisten geçireceğiz. Adıyaman’da hesabı blokeli olan 8 bin 869 çiftçinin blokeleri kaldırılarak, 12.3 milyon TL para ödenecek. Çiftçimizin bu yöndeki beklentilerine olumlu bir cevap vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Ahmet Aydın, Adıyaman için ikinci önemli bir müjdesinin daha olduğunu belirterek, “Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne tıbbi cihaz, alet ve edevat için Kalkınma Bakanlığı’ndan talep ettiği 2 milyon TL’yi Bakanlık gönderme kararı aldı. Bu da kentimiz için önemli bir gelişmedir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: