Ahmet Boztaş:Manavgat'ı Turizm Ve Nitelikli Tarımla Marka Şehir Yapacağız

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği(MASİAD) Başkanı Ahmet Boztaş, seçilmesi halinde Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nı(MATSO)...

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği(MASİAD) Başkanı Ahmet Boztaş, seçilmesi halinde Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nı(MATSO) aidat ve yetki belgesi verme gibi rutin işlerin dışına çıkarak iş adamlarını ihracatla tanıştıracaklarını bildirdi.
Oda seçimlerine sayılı günler kala MATSO Başkanlığı'na aday MATSO Meclis Başkanı Selçuk Senirli ile MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı Manavgat'ın ekonomik potansiyelin yüksek olduğunu belirten Boztaş, turizm dışında yılın 12 ayı tarım yapılabilecek toprak ve iklim yapısına sahip olan bölgenin tarımda da bir numara olması gerektiğini söyledi.
Tek kanatlı kuş uçamayacağı gibi turizmin tarım, narenciye, işadamlarının yatırım yapma potansiyeli, nitelikli tarım uygulamaları ve hayvancılıkla güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Boztaş, Torosların eteğindeki bakir turizm alanlarının bir an önce sağlık turizmine kazandırılmasının aciliyet arz ettiğini kaydetti.
Seçilmesi halinde Manavgat'taki iş damaları, yatırımcılar ve turizmcilerin dünyadaki ekonomik gelişmeleri yakından takip etmesi ve pozisyon belirlemesi için MATSO bünyesinde danışmanlık hizmeti veren ofis açacaklarını belirten Boztaş, "Manavgat ekonomisini önemli ölçüde turizm oluşturuyor. Yıllık ortalama turizm gelirlerinden 3,5 milyar dolar ekonomik girdi sağlanıyor. Manavgat'ın turizm potansiyeli kadar nitelikli tarım yapımına da çok elverişli. Turizm son 25 yıldır Manavgat'ta baskın sektör olduğu için nitelikli tarım uygulamalı ikinci planda kalmış. İlçemizde örtü altı tarım yüzde 2 oranında. Bur rakam yüzde 10 seviyesine çıkarılırsa turizmden bir yılda elde etiğimiz 3,5 milyar geliri nitelikli tarımda da elde edebiliriz. Manavgat'ın turizm sektörü ayağı mutlaka nitelikli tarım uygulamasıyla desteklenmeli. Manavgat'ın her alanda dünya markası olma vakti geldi. " diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz