Ahmet Çakır: 8 Köyün Içme Suyu Sorunu Çözeceğiz

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, merkeze bağlı 8 köyde sağlıklı bir içme suyu şebekesi inşa...

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, merkeze bağlı 8 köyde sağlıklı bir içme suyu şebekesi inşa çalışmalarını başlattıklarını bildirdi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan ile Hacıyusuflar köyünde Bağtepe, Yeniköy, Yenice, Hacı Haliloğlu Çiftliği ve Karatepe köyü muhtarlarıyla biraraya geldi. Çakır, burada yaptığı açıklamada, Karatepe, Hacıyusuflar, Bağtepe, Çiftlik, Yeniköy ve Yenice köylerinin içme suyu konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirlediklerini söyledi. Sorunun çözümü için iki ay önce çalışma başlatıldığını anlatan Çakır, bölgenin coğrafi yapısının incelendiğini belirterek su depoları dahil olmak üzere kotlarının tespit edildiğini aktardı. Çakır, şunları söyledi: "Malatya Belediyesi’nin ‘büyükşehir’ statüsüne yükselmesiyle birlikte bütün içme suları belediyemiz kontrolünde olacağı için şimdiden incelemeler yapıyoruz. Yeni statüyü beklemeden köylerdeki sorunların aciliyetine binaen hemen önümüzdeki aylar içerisinde içme suları ile ilgili altyapı, depo çalışmaları, suyun bölgeye getirilmesi, dağılımı gibi bütün çalışmaları tamamladıktan sonra evlere sayaçların hızlı bir şekilde takılmasını sağlamak suretiyle bu sistemi şimdiden devralmayı planlıyoruz. İnşallah su sorununu bu yaz yaşatmayacağız. Köylerimizin sorunlarına şimdiden çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bölgede kanalizasyon şebekesi sorununun da bulunduğuna dikkat çeken Başkan Çakır, "Malatya’nın doğu bölgesinde üniversite, yeni yapılan stat, üniversite alanında inşa edilen yeni toplu konutlar, Beydağı ile Yaygın beldeleri ve Fırıncı köyü var. Bütün bu bölgelerimizin tamamını içine alacak arıtma tesisinden başlayarak yeni bir ana hat, kolektör projesini hazırladık. Geçtiğimiz hafta da başkan yardımcımız Ankara’ya götürdü. Avrupa Yatırım Bankası’ndan bu projenin uygulanması ile ilgili müracaatlarımızı yaptık. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde buranın inşaatını başlatmayı planlıyoruz. Eğer o kolektörle birlikte bu büyük projemizi hayata geçirdiğimiz takdirde Malatya’nın doğusunun tamamının kanalizasyon sorunu ortadan kalkmış olur. Dolayısıyla burada 8-10 köyümüzün olduğu kadar 2 belde belediyemiz de olmak üzere hem üniversite hem yeni yapılan stat başta olmak üzere tamamen bu bölgenin altyapı sorununu çözmüş olacağız. İnşallah Avrupa Yatırım Bankası’ndan bunun kaynağını sağlamış olacağız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz