"Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması"

Merkez Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması''nda dereceye girenlere ödülleri, törenle verildi.

Merkez Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri, törenle verildi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, ünü Bursa sınırlarını aşan Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'na bu yıl 985 eserin katıldığını söyledi. Yarışmaya, Türkiye'nin dışında ABD, Hong Kong, Almanya ve Avusturya'dan da katılım olduğunu ifade eden Dündar, "Edebiyatımıza yeni eserler kazandırmak ve büyük üstadımızı anmak amacıyla düzenlediğimiz yarışma ile sınırlarımızı aşıp sahip olduğumuz mirası dünyaya taşıdığımızı görüyoruz. Yarışmamızın, ülkemizin dört bir yanından ve yurt dışından yoğun ilgi görmesi, gençlerimizin yazmaya, düşünmeye ve üretmeye bu kadar önem vermesi bizim için sevinçten ve gururdan öte bir duygu" diye konuştu. Dündar, klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında kültür ve sanata olan desteklerinin önümüzdeki yıllarda da artarak süreceğini, bu yıl konusu "Hikaye" olarak belirlenen ve "Bir rüyadan arta kalan hüzün" teması ile düzenlenen yarışmaya katılan ilk 19 eserin "Yarının Rüyası" adıyla kitaplaştırılarak, Bursa Kütüphanesi'nde yerini aldığını bildirdi. Jürinin değerlendirmesi sonucu birinciliği "Rüya Kokusu" adlı eseriyle Yaşar Bedri Özdemir, "Ocak" adlı eseriyle ikinciliği Özbek Ölek ve "Gece Trapezcileri" adlı eseriyle üçüncülüğü Murat Şahin Öcal'ın elde ettiği yarışmada, daha sonra dereceye girenlere ödülleri verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz