Kesme işareti Türkçe'de özel isimlerden sonra gelen ekleri ayırmak için kullanılır. Diğer noktalama işaretlerinden kesme işaretini ayıran bazı özellikler vardır. Bunlardan biri de ait olduğu kelimenin sağ tarafına ve bitişik olarak yazılmasıdır. Ayrıca bu işaret ile hemen sonrasında gelen ek arasında herhangi bir boşluk bırakılmaması gerekir.
Ahmet'im TDK'ye göre kesme işareti kullanılması gereken bir ifadedir. Kesme işaretinin kullanım alanları ve kullanım şekilleri Türk Dil Kurumu’na (TDK’ye) ait yayınlarda ve resmî internet sitesinde yer almıştır. Özel bir ifade olan Ahmet'im TDK’da yer almaz ancak kesme işaretinin özel isimlerde nasıl kullanılacağı ile ilgili bilgiler TDK tarafından belirtilmiştir.
Bu bilgilere göre özel isimlere getirilen iyelik, bildirme ya da durum ekleri kesme işareti ile ayrılmalıdır. Yer bildiren özel isimlerde ise kısaltmalı yazma durumu varsa ekten önce kesme işareti kullanılması gereklidir. Özel isimler için yay ayraç içinde bir açıklama söz konusu ise kesme işareti bu yay ayraçtan önce kullanılmalıdır.
Ahmet'im yazımında kesme işaretinin kullanılması doğrudur. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre doğru yazılış biçimi "Ahmet'im" şeklindedir. Ayrılma eki olan kesme işareti (') ile ayrılır. Bu tür ekler özel isimlere geldiğinde kesme işareti ile ayrılarak yazılır. Dolayısıyla Ahmet'im doğru yazılışı "Ahmet'im" olacaktır. Durum şu şekilde örneklendirilebilir:
Doğru:
Yanlış:
Bu kullanım çok sık karıştırılmaktadır. Çünkü ülkemizdeki bazı yörelerde t harfi yumuşatılır ve d harfine dönüştürülerek Ahmedim olarak söylenir. Ancak bu kullanımın yazımı yanlıştır. Özel isimlerdeki harfler ek alırken yumuşatılamaz.