Ahmet Kaya'nın kızı: Babamı rüyamda gördüm

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleştikten sonra kolları, bacağı ve yüzü iki hastaya nakledilen Ahmet Kaya'nın kızı...

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleştikten sonra kolları, bacağı ve yüzü iki hastaya nakledilen Ahmet Kaya'nın kızı Leyla Kahveci, babasını dün rüyasında gördüğünü söyledi.

Eşi Gökay Kahveci ile alıcılar Uğur Acar ve Atilla Kavdır'ın ailesiyle buluşmak için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelen Leyla Kahveci, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Babasını kaybetmenin acı bir durum olduğunu belirten Leyla Kahveci, dün rüyasında babasını gördüğünü söyledi. Babasının da hiçbir şeyden haberi olmadığını belirten Kahveci, kendisine ‘Yüzümde bir şey var.’ dediğini söyledi. “Babamın organlarını bağışlayacağımız aklımıza gelmezdi.” diyen Kahveci, başka birinin vücudunda babasının ellerini öpebileceğini, yüzünü başka birinde görecek olmasının farklı bir duygu olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Babasının çalışkan bir insan olduğunu, bu nedenle elinde oluşan nasırlar nedeniyle eline sık sık kına yaktığını anlatan Kahveci, ameliyatın ardından kritik dönemin atlatılmasıyla aileyi ilk kendisinin ziyaret edeceğini söyledi. “Nakledilen elleri öpeceğim, yüzünü öpeceğim. Kimse babam gibi olamaz, ama biz o kişilerde babamı göreceğiz.” diye konuşan Leyla Kahveci, röportaj sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Ahmet Kaya'nın damadı Gökay Kahveci de insanların yüzünü güldürmek istediklerini, bu doğrultuda karar verdiklerini söyledi. Organları bağışlamadan önce Müftülük'ten araştırma yaptıklarını belirten Kahveci, ''Allah katında o kadar güzel bir şey yaptık ki'' ifadesini kullandı. Gökay Kahveci, kayınpederini bacak ve kollarının yerine takılan protezler ve yüzünde maskeyle defnettiklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz