Ahmet Özal: "mezarın Açılmasını Manevi Olarak Hiçbirimiz İstemiyoruz"

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, babasının mezarının açılması kararı ile ilgili olarak, “Manevi...

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, babasının mezarının açılması kararı ile ilgili olarak, “Manevi olarak hiçbirimiz istemiyoruz ancak karar verildi. Mezar açılacak. Mühim olan uygun şekilde yapılması” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarının açılması kararı ardından Anıt Mezar’da bekleyiş başladı. Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal Türkiye’ye dönerek konuyla ilgili gelişmeleri takip etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ile görüşmek üzere İstanbul Adliyesi’ne gelen Ahmet Özal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Reklam
Reklam

Mezarın açılmasını aile olarak istemediklerini ifade eden Özal, “Normalde mevtayı rahtsız etmek çok doğru bir şey değil ama artık bu devlet denetleme kurulunun raporundan sonra ölümünün şüpheli olduğu netleşti ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı açılması ile ilgili kara verdi. Bu açılacak. Burada mühim olan açıldığı zaman bunun uygun bir şekilde yapılması. Aranacak olan maddelerin uzmanlar tarafından aranması. Makine teçhizat yöntemi önemli. Manevi olarak hiçbirimiz istemiyoruz” dedi.

Mezarın ne zaman açılacağı ile ilgili bir fikrinin olmadığını söyleyen Ahmet Özal, Adli Tıp Uzmanlarından bir heyet oluşturulabileceğini ve bunun da zaman alabileceğini ifade etti.

Özal, annesi Semra Özal’ın rahatsızlığı ile ilgili olarak, “Doğru. Son derece morali bozuk. Kolay değil” diye konuştu.

Ahmet Özal, bir gazetecinin “Mezarın açılmasını istemiyoruz şeklinde bir talebini olacak mı” şeklindeki sorusunu “Hayır zaten artık karar verildi. Açılmasının zamanını öğreneceğiz. Normal olarak aileden birinin yanında bulunması lazım. Büyük ihtimalle ben bulunacağım” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: