Ahmet Özdoğan: Maç oynanırken kural değişmez

Galatasaray’ın eski yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, sarı - kırmızılı kulüpte 58. Maddenin...

Galatasaray’ın eski yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, sarı - kırmızılı kulüpte 58. Maddenin değiştirilip değiştirilmemesi konusunda bugün genel kurul olsa üyelerin yüzde 98’nin 'kural değişmesin' yönünde oy kullanacağını söyledi.

Özdoğan, Radyospor’a yaptığı açıklamada, “Galatasaray’da genel kurul üyelerinin çok büyük bir kısmı eğer şike yaptığı ispatlanan bir takım varsa, küme düşürülmesi gerektiğini savunuyor. Bunu şu veya bu takım diye düşünmemek gerekir. Kim şike yapmışsa o düşürülsün diyoruz. Tek bir isteğim var. Her zaman aynı noktadayız. Maç başladıktan sonra kurallar değişmez. Lig başladı, bir yönetmelik yayımlamışsınız, burada takım adı önemli değil, kurallar önemli, hangi takım olursa olsun kuralları değiştirmeye kalkarsanız orada adalet sağlayamazsınız. Sistem her zaman kötü işler.” dedi.

Reklam
Reklam

AYSAL’IN BU KONUDAKİ HER AÇIKLAMASININ ALTINA İMZAMI ATIYORUM

Son genel kurulda başkan adayı Turgay Kıran’ın listesinde yer alan Özdoğan, “Her takım kendine göre büyük camiadır. Maçın 60. dakikada penaltı oluyor, siz o anda kuralı değiştiriyorsunuz, bu harekete penaltı olmaz diyorsunuz. Biz buna karşıyız.'' diyerek şunları söyledi:

''Avrupa’da bu olaylar nedeniyle sorun yaşarız ve 10 yıl sonra bile bu olaylar hatırlatılır. Biz başka camia hakkında bir şey söylemiyoruz. Biz kuralların değiştirilmesine karşıyız. Galatasaray, bugün genel kurula gitse en az yüzde 98 - 99’la kural değişmesin kararı çıkar. Bu çok nettir. Ünal Aysal’ın bu konudaki açıklamalarının hepsinin altına imzamı atarım.” diye konuştu.

Prof. Dr Özdoğan, “Aysal’ın söylediği bir söz beni rahatsız etti. Bizim başımıza bu gelseydi şöyle davranırdık gibi bir söylemi doğru bulmadım. Bizim başımıza şike soruşturmasındakine benzer bir şey gelirse genel kurul üyemiz de taraftarımız da kulübe nasıl sahip çıkar herkes bunu görür. Ben Galatasaray taraftarının da genel kurul üyelerinin de kulübe sonuna kadar sahip çıkacağına her zaman inandım.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz