Ahmet Reyiz Yılmaz: “erdoğan Gazze Gezisini İptal Etmeli”

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Gazze gezisini iptal...

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Gazze gezisini iptal etmesini isteyerek, “Gazze’ye gitmeyin. Önce İsrail ile ilişkileri onarın” dedi.

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın Gazze gezisinin zamanlamasının doğru olmadığını ifade ederek, “Bu gezinin Türkiye açısından hiçbir politik faydasını göremiyorum. Sayın Başbakan yurt için de bu kadar sorunla uğraşırken bu sorunların çözümüne hiçbir faydası olmayacak dış politik bir hata olarak gördüğüm Gazze gezisini ertelemelidir. Bu gezinin gerekçesi olmadığı gibi, zamanlamasını da doğru bulmuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“ÖNCE İSRAİL İLE İLİŞKİLER ONARILMALIDIR”

İlk önce İsrail ile ilişkilerin hızlı bir şekilde onarılması gerektiğini dile getiren Yılmaz, “Bunun ilk adımı da acil olarak karşılıklı büyükelçilerin atanmasıdır. Tazminat konularına gelince bu konular büyükelçilere bırakılmalıdır. Büyükelçilerin yapması gereken tazminat müzakerelerini hükümet düzeyinde yürütülmesi doğru bir diplomatik tavır değildir. Netanyahu’nun aldığı risk karşılık bulmadı. Süreç iyi yönetilemedi. Netanyahu, Türkiye’den özür dilemek konusunda siyasi kariyerine yönelik büyük bir risk almıştır. Aradan geçen üç ay içersinde hükümet tarafından hiçbir adım atılamamış olması büyük bir talihsizliktir. İsrail tarafının attığı adımlara doğru cevabı veremeyen hükümet, stratejik bir hata yapmıştır. Şimdi tek taraflı bir Gazze gezisi ile ikinci bir stratejik hata daha yapılmaktadır. Sayın Başbakan tek taraflı bir Gazze gezisi ile Türkiye’den özür dileyen Netanyahu hükümetini zor durumda bırakacağı gerçeğini göz ardı etmemelidir” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

“GAZZE GEZİSİ İPTAL EDİLMELİDİR”

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, bugünkü durumda tek taraflı bir Gazze gezisinin hangi soruna yardım edeceğini anlayamadığını belirterek, şunları kaydetti:

“Aksine bu gezinin mevcut durumu zorlaştıracağı gibi Türkiye’yi daha da zora sokacak bir adım olduğunun hükümet tarafından görülmesi gerektiğini düşünmekteyim. Eğer ısrarla Gazze gezisi yapmak isteniyorsa tavsiyem öncelikle İsrail ilişkileri büyükelçi seviyesine çıkarılması, sonrasında ise İsrail’i de kapsayan Batı Şeria ve Gazze ile beraber üçlü bir gezinin planlanmasıdır. Böyle bir üçlü gezinin bölgesel huzur ve barışı daha da güçlendireceğini düşünmekteyim.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz