Ahmet Reyiz Yılmaz’dan ‘gezi Parkı’ Uyarısı

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili konuştu. Yılmaz, “Başbakan...

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili konuştu. Yılmaz, “Başbakan tahriklere kapılmamalıdır. Hükümet üzerinden Türkiye’ye karşı komplo kuruluyor” dedi.

Ahmet Reyiz Yılmaz, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan’a a tavsiyelerde bulundu. “Dış kaynaklı bölücü bir provokasyonla karşı karşıyayız” diyen Yılmaz, “Başbakan tahriklere kapılmamalıdır. Hükümet üzerinden Türkiye’ye karşı komplo kuruluyor. Hedef yerel seçimler öncesi BDP belediyelerine özerklik kazandırmaktır.

Reklam
Reklam

Bizim bu olayları tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu olaylar demokratik hak arayışı değil Türkiye’yi bölmeye ve hükümetten yeni Anayasa adı altında taviz koparmaya yönelik ayaklanmaların ön hazırlığıdır. Başbakan uyanık olmalı. Tahriklere kapılmamalıdır. Şimdi önümüzde bir yerel seçim var bu yerel seçimlerde BDP belediyelerinin özerklik talebi söz konusudur. Millet bu istekleri unutmuştur. Bu ayaklanmalar öyle sanıyorum ki bahane edilerek ülke geneline yayılıp yeni anayasa zorla kabul ettirilerek BDP lehine tavizler kopartılmak istenecektir. Kim ne derse desin bu hareket tamamen dış kaynaklı BDP için özek belediyeler oluşturmayı amaçlayan kaos hareketidir” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın üslup değiştirmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Milletimiz eline Türk bayrağı alan herkesi vatansever zannederek olayların büyümesine sebebiyet verecek hareketlerden kaçınmalıdır. Burada Başbakan da üslubunu yumuşatarak sapla samanı birbirinden ayırt etmelidir. Taş atan PKK militanlarına verilen aflar ayaklanmaların şehirlere taşımanın alt yapısı olmuştur. Taş atan PKK sempatizanlarına ve KCK üyelerine çıkartılan aflar şimdi bu ayaklanmaların yurt genelin de bir bölünme hareketine dönüşmesine yardım edecek insan kaynağının sokaklara yayılmasına sebebiyet vermiştir. Bu nedenle şimdi ülkeyi ve hükümeti çok daha zor bir süreç beklemektedir” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Yılmaz, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de dikkatli konuşması gerektiğini belirterek, “Bahçeli milliyetçi çocuklarımız kışkırtan açıklamalardan vazgeçmelidir. Bu meselede hükümetin yanında durarak BDP ve batı kaynaklı oluşturulmak istenen Kürt federatif yapısının alt yapısı olacak ayaklanmaların büyümesine yardım edecek provokatif açıklamalardan kaçınmalıdır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: