Ahmet Reyiz Yılmaz'dan Hükümete Faiz Uyarısı

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, hükumeti Merkez Bankası fonları ve Faiz konusunda...

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, hükumeti Merkez Bankası fonları ve Faiz konusunda uyardı.

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz yazılı bir açıklama yaparak hükümete faiz konusunda uyarılarda bulundu.

"Avrupa Merkez Bankası gibi olalım. Faiz ödemeyelim" diyen Yılmaz, "Piyasa Bankalarının topladıkları fonları Avrupa Merkez bankaların da tutabilmek için üste para ödemektedirler. Yani eksi faiz uygulaması yapılmaktadır. Bunun ana nedeni bankaların ellerin deki fonları daha düşük faizle piyasaya kredi olarak sunmalarının sağlanmasıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Yılmaz, "2013 yılı ortalaması Merkez Bankasın'da tutulan bu tür piyasa bankalarına ait olan fonların dahil olduğu ve Hükumetin sürekli dillendirdiği 125 milyar dolar için gecelik faiz oranları yüzde 5 bandındadır. Bu durum Türk halkına ek vergi, hayat pahalılığı ve piyasa durgunluğu olarak geri dönmektedir. Hükümet Merkez Bankasında tuttuğu bu 125 milyar dolar için gecelik faizi yüzde 1 altına çekerse piyasa da ciddi bir rahatlama ve hareketlilik gözlenecektir. Mecburen bu para daha düşük faiz ile piyasalar da kendisine yer arayacaktır" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz