Ahmet Şık’ın avukatı: Tapelerde talimat verdiği iddia edilen kişi benim

Oda TV davasının bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Ahmet Şık’ın avukatı ek savuma yaptı. Avukat Fikret...

Oda TV davasının bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Ahmet Şık’ın avukatı ek savuma yaptı. Avukat Fikret İlkiz, iddianamede Şık'a talimat verdiği iddia edilen kişinin kendisi olduğunu öne sürdü.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma, tutuklu sanık Ahmet Şık’ın avukatı Fikret İlkiz’in savunma yapmasıyla devam etti. Avukatı İlkiz, iddianamede yer alan telefon tapelerinde müvekkili ile yaptığı görüşmeler bulunduğunu söyledi. İlkiz, “Bana kitabıyla ilgili haberler çıktığında 'ne yapayım?' diye sordu. Ben de 'bir an önce yayınla da üzerindeki şaibe kalksın' dedim. İşte o tapelerdeki talimat verdiği iddia edilen Fikret ağabey benim." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Savunması sırasında zaman zaman işaret parmağın heyeti doğru sallayarak tüm dikkatleri üzerinde toplayan İlkiz, “Biz gazetecileri topluma düşman gibi göstermesin. Gazeteciler yazdıkları için, savcılar gazeteciler nedir anlamadıkları için yargılanıyorlar.” dedi.

Bu arada, bugünkü duruşmayı CHP Milletvekili İlhan Cihaner ile gazeteciler Uğur Dündar, Haluk Şahin ve Ruşen Çakır da izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: