Ahmet Taner Kışlalı Yenimahalle'de Anıldı

Evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Cumhuriyet Gazetesi Yazarı ve eski Kültür Bakanı...

Evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Cumhuriyet Gazetesi Yazarı ve eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, evinin önünde düzenlenen törenle anıldı.

Kışlalı için ilk tören, evinin önünde yapıldı. Kalabalığın yoğun olduğu törende vatandaşlar daha sonra yapılacak anma etkinliği için Ahmet Taner Kışlalı Parkı'na kadar yürüdü. Eşi Nilüfer Kışlalı ve kızlarının da bulunduğu törene, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınışık, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şube Başkanı Ayşe Ceyhan, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Işık Kansu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Anma töreninde konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ‘‘Ahmet Taner Kışlalı Hocamız, Türkiye Cumhuriyetinin bekası, Türkiye’de demokrasi, laik Cumhuriyetin ilelebet yaşaması, hukukun üstünlüğü, emeğe saygı gösterilmesi ve tam bağımsız Türkiye’nin Türkiye’de egemen olmasını istediği ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü savunduğu için katledildi. Biz inandığımız davada, Ahmet Taner Kışlalı hocamızın ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda yılmadan yürümeye devam edeceğiz’’ dedi.

Gök ise, Kışlalı’nın cesur bir aydın olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bugün Ahmet Taner Kışlalı’yı katledenlere meydan okuyoruz. Türkiye’de aydın olmak zor aydın bütün zorunluluklara rağmen olunuyor ama cesur aydın olmak zor. Aydın olunabiliyor ama cesur aydın zor olunabiliyor. Ahmet Taner Kışlalı hayatının her döneminde aydın olmanın ötesinde çok farklı bir misyon üstlenmiş Türkiye'nin ideallerini Atatürk ilkelerini kendisine rehber yaparak ülkeyi adeta bir Evliya Çelebi gibi dolaşan bir aydın olmuştur.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz