Ahmet Taşçı: Kırkpınar Için Bu Yıl Yeni Bir Karar Alınmayacak

Türkiye Güreş Federasyonu'na bağlı Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Taşçı, Kırkpınar Yağlı güreşlerinde bu...

Türkiye Güreş Federasyonu'na bağlı Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Taşçı, Kırkpınar Yağlı güreşlerinde bu yılın altın kemer yılı olduğunu belirterek yeni bir kararın alınmayacağını belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi ziyaretinde açıklamalarda bulunan efsane güreşçi Taşçı, yağlı güreşlerin geçen yıl yapıldığı gibi yapılacağını söyledi.

"Şu anda yeni bir karar yok. Aynı geçen yıl kararlar uygulanacak." diyen Taşçı, bu yıl ki güreşlerden sonra Kırkpınar'ın tarihine ve özüne uygun kararlar alacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Yağlı güreşlerin olimpiyatının Edirne'de yapıldığına dikkat çeken Taşçı, "Ekibimizle birlik bunu tekrar gözden geçireceğiz. Sayın Başkanımızın uzun yıllardan beri hizmetleri var. Onunla beraber diyaloğ halinde bu işi en güzel şekilde yapmaya çalışacağız. Bu Kırkpınar için yeni bir karar alınmayacak. Bu Kırkpınar altın kemer yılı. Hiçbir sporcunun kural değişikliği ile zor duruma sokmak istemiyoruz. Ama alacağımız kararlar yine yağlı güreşin özü, geçmişi ve tarihinde olan kurallar. Biz bir değişiklik yapmayacağız. Sadece özüne dönmesi için bunu en iyi şekilde sporcuların seyirciye aktarabilmesi için sadece radikal kararlar bu şekilde olacak." açıklamasını yaptı.

Ata sporunun son 10 yıl içerisindeki karışık kurallarla seyir zevkini kaybettiğini savunan Taşçı, "Yani puanlama ve süre kurallarından hem seyirci hem de sporcu müzdarip oldu. Bunları gidereceğiz. Ama en iyi şekilde yapıp seyirciyi ve pehlivanları mağdur etmeyecek şekilde kararlar alacağız. Sistemler geliştireceğiz. Edirne'de gerçekten çok güzel güreşler yapılıyor. Geçen yıl da çok güzel güreşler oldu, bu yıl da zannediyorum öyle olacak. Altın kemer yılı. Bütün Türkiye bunun için buraya geliyor. Tabii bu kemerin durumu zor. Benim kaybettiğim bir kemer. Benden sonra Recep Kara, Mehmet Yeşilyeşil'in kaybettiği bir kemer. " dedi.

Reklam
Reklam

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de seyircinin istekleri doğrultusunda Kırkpınar'ın nasıl olacağı konusunu tartışılması gerektiğini kaydetti.

Sedefçi, "Bu yıl olmaz. Bundan sonraki yıllar için bu işin mutlaka yapılması lazım. Güreşteki puanlama, 40 dakikalık süre, altın puan kalmalı mı? Kırkpınar'da herkes güreşmeli mi? Bunların konuşulması gerekir. Bunlar bana göre Kırkpınar'ın sıkıntıları. Türkiye'de güreşlerin olimpiyatları Kırkpınar'da yapılıyor. Olimpiyatlara katılan sporcular rastgele katılmıyor. Belli seçmelerden ancak katılabiliyor. Burası olimpiyat ise zembili kapan gelmemeli. Burada mutlaka belli kıstaslar olmalı. Bunları konuşmalıyız." açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz