Ahmet Türk: Barışın Sesini Yükseltmeliyiz

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, barışçıl sürecin kalıcı bir hale gelmesi için, Türkiye'de barışa ve...

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, barışçıl sürecin kalıcı bir hale gelmesi için, Türkiye'de barışa ve demokrasiye inanan, halkların eşitliği ve kardeşliğini esas alan insanların, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin sesini yükseltmeleri gerektiğini söyledi. Türk, Türkiye'nin Kürt sorunu çözmesi halinde Ortadoğu'da çok güçlü ve saygın bir model devlet olacağına vurgu yaptı.

Ahmet Türk, Barış ve Demokrasi Patisi (BDP) Osmaniye 2. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Ahmet Türk, Türkiye’nin Kürt sorununu çözdüğü takdirde Ortadoğu’da çok güçlü bir devlet olacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

''Biz barış sesini, o milliyetçi, faşist kesimlerden daha fazla yükseltirsek, o zaman bu ülkede barışı sağlarız." diyen Türk, şöyle devam etti: "Ama ırkçı, milliyetçi anlayışlara teslim olup onlardan medet umarsak, büyük bir üzüntü ile belirtmek istiyorum, bugün özlediğimiz barışı kaçırabiliriz, tehlikeye sokabiliriz."

Kürt meselesinin bugün artık Türkiye'nin sorunu olmaktan çıktığını ve Ortadoğu’nun meselesi haline geldiğini savunan Türk, "Ortadoğu’ya baktığımızda bugün 40 milyon Kürt, 4 ayrı parçada yaşamaktadır. Bu nedenle Kürt meselesini görmemezlikten geldiğiniz zaman Ortadoğu’ya da barış getiremezsiniz. Bugün 4 parçada yaşayan Kürtler de adalet, eşitlik ve özgürlük arayışı içindedir. Bu nedenle Kürt meselesini çok kapsamlı, çok geniş bir sorun olarak önümüze koymalıyız, tartışmalıyız. Şimdi 40 milyon Kürt, Ortadoğu’da özgür olmadığı zaman Ortadoğu’ya nasıl istikrar gelir, gelmesi mümkün değil. Eğer Türkiye Kürt sorununu çözerse inanıyorum ki Ortadoğu’da çok güçlü bir devlet, çok saygın bir devlet ve Ortadoğu için de çok önemli bir model olur. Ama o milliyetçi reflekslerle hareket ederse, Ortadoğu’daki gücünü de kaybeder ve Ortadoğu’da bir kaosun büyümesinin de nedeni olur.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

''Halklar özgürleştikçe kardeşleşir ve kardeşleşen halklar bu coğrafyayı emperyalizmin elinden kurtarır.” ifadelerini kullanan Ahmet Türk, “Bu nedenle, önemli olan özgürlüktür, önemli olan paylaşımcılıktır. Yoksa bizim sınırlarla fazla ilgimiz yok. Sınırlar bizi heyecanlandırmıyor. Bizi heyecanlandıran halkların özgürlüğüdür ve halkların gerçek kardeşliğidir.'' şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: