Ahmet Ümit, Adana'da Kitaplarını Imzaladı

Türk edebiyatının usta kalemlerinden yazar Ahmet Ümit, 'Sultanı Öldürmek' adlı kitabının imza günü için geldiği...

Türk edebiyatının usta kalemlerinden yazar Ahmet Ümit, 'Sultanı Öldürmek' adlı kitabının imza günü için geldiği Adana’da okurlarıyla sohbet etti.

Yazar Ahmet Ümit’i görmek isteyen okurları, kitabevi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Gördüğü yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ümit, artık okuyan bir gençlik olduğunu görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Okur sayısı artsa da yeterli olmadığını vurgulayan Ümit, gençlere bol bol kitap okumalarını önerdi.

Ümit, bu kitaptaki hikayenin yaşanmış değil, kurmaca olduğunu söyledi. Ümit, ''Ben bu kitabı yazarken, tarihle ilgili bildiğim birçok şeyin yanlış olduğunu gördüm. Mesela Ulubatlı Hasan diye biri yok aslında. Ama onun gibi kahramanlık yapmış insanlar var. Kitabımda bunlardan bahsettim.'' dedi.

Reklam
Reklam

Kitaplarını imzaladığı okurlarına tavsiyelerde de bulunan Ahmet Ümit, ''İnsanlara veya sevgilinize kendinizi iyi ifade edebilmeniz için, roman, şiir okumanız lazım. Sadece edebiyat değil elbette, sinema ve tiyatroya gitmelisiniz, ama bunları sadece sevdiğinize en iyi şekilde hitap edebilmek için değil hayatı öğrenmek için yapmanız lazım.'' ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: