Ahmet Yıldırımla yola devam

Ak Parti Anamur’da Ahmet Yıldırım ile yola devam dedi

Anamur’da AK Parti İlçe Teşkilatı 4. Olağan Kongresini yaptı. Anamur Bozkurt Düğün salonunda yapılan kongre’ye çok sayıda partilinin yanı sıra AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Nebi Bozkurt ile Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Köksu ve eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen katıldı.

İki liste ile gidilen kongrede Anamur’da AK Parti İlçe Teşkilatı 4. Olağan Kongresini yapılan seçim sonrasında mevcut İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Reklam
Reklam

Bozkurt Düğün salonunda yapılan genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Divan kurulunun oluşturulmasının ardından İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım’ın açılış konuşmasının ardından, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Nebi Bozkurt ile Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Köksu ve eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen birer konuşma yaptılar.

Konuşmalarda Ak Parti Anamur İlçe Teşkilatı’nın çalışmalarını özetleyerek, partinin Anamur’da uyum içerisinde çalıştığını söylediler. AK Parti’nin kuruluşundan bugüne parti olarak gelişimi ve büyümesine değinen konuşmacılar, kendi iktidarları döneminde yapılan hizmetleri de anlattılar. Konuşmacılar, genel merkezin ilçe ve il kongrelerinde genellikle tek liste ile seçime gidilmesini benimsediğini ancak iki ve daha fazla aday olan seçimlerin de saygıyla karşılandığını belirterek, sonuçta partinin kazanacağını, bu nedenle birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini kaydettiler.

Yönetim kurulu faaliyet raporu ve mali raporun okunarak kabul edilmesinin ardından, Adaylar Şinasi Aslan ve Ahmet Yıldırım, yönetim kurulu listeleriyle birlikte delegeleri önünde birlik beraberlik mesajı verdiler.Ardından konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Reklam
Reklam

Ak Parti Eski ilçe başkanı ve başkan adayı Şinasi Aslan, AK Parti iktidarının başarılı çalışmalarla yoluna devam ettiğini belirterek, Biz dik duruş sergileyen arkadaşlarla yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu kongrede kazanan ilçe teşkilatı değil, Anamur olmalıdır” dedi.

İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım da görevde bulundukları süre içinde üye sayısını 3 bin 500’e çıkardıklarını belirterek, referandum ve genel seçimde de partinin Anamur’daki oylarını yüzde 36 arttırdıklarının altını çizdi.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti,”Seçimin ardından yerel seçim için çalışmalara başlayacaklarını ,“Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, belediyeciliğin piridir. Belediyecilik bizim işimizdir. Büyük illerin belediyeleri AK Parti’li belediye oldu. Şimdi sıra Anamur’da. Artık Anamur’u da AK Partili belediyeler arasına dahil etmemiz gerekiyor. Bunu ben söylemiyorum. Kamuoyu yoklamaları, kanaat önderleri, esnaf kesimi böyle olmasını istiyor” dedi.

Yerel seçimlere daha güçlü bir şekilde girerek birlik beraberlik içerisinde yola devam edeceklerini ifade eden Yıldırım, “Muhakkak eleştiriler de olacaktır. Bu eleştiriler teşkilatımıza faydalı olacak eleştirilerdir. Biz bu çatı altında biriz, diriyiz ve partimizi daha iyi noktalara getirmek için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.Konuşmaların ardından iki aday, kol kola girerek basın mensuplarına poz verdi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşen seçimde, 383 delege oy kullandı. 316 oy alan Ahmet Yıldırım, tekrar ilçe başkanlığına seçilirken, Şinasi Aslan 58 oy aldı. 9 oy da geçersiz sayıldı.

Seçimin sona ermesinin ardından Yeniden ilçe başkanlığı görevini devralan Ahmet Yıldırım’ı ilk olarak rakibi Şinasi Aslan tebrik ederken, ikili, teşekkür konuşması için yeniden kürsüyü de birlikte çıktı. Yıldırım, teşekkür konuşmasında, Şinasi Aslan ile hiçbir zaman sorun yaşamadıklarını belirterek, rakip listedeki yönetici adaylarına da bundan sonra birlikte çalışma çağrısında bulundu.

25 kişilik yönetim kurulu, şu isimlerden oluştu: “Ahmet Yıldırım, Durmuş Tolu, Cengiz Pınar, Abit Fedai özaydın, Bahir Aslangil, Mehmet Bodur, Raziye Bozdemir, Hasan Çapun, Hüseyin Çetin, Songül Demirel, Torin Sebahattin Deniz, Adnan Emil, Aziz Meniz, Mehmet Sarı, Seçkin Taş, Taliye Uçar, Mustafa Feyzullah Yılmaz, Hakan Temel, İbrahim Çetinkaya, Hüseyin Oktar, Yener Hacıfazlıoğlu, İlkay Oral, Kadir Bulut, Samet Oral ve Mehmet Yaşar Cop.”

Reklam
Reklam

29 kişilik il delege listesi ise şu isimlerden oluştu: “Ahmet Yıldırım, Durmuş Tolu, Cengiz Pınar, Abit Fedai özaydın, Bahir Aslangil, Mehmet Bodur, Raziye Bozdemir, Hasan Çapun, Hüseyin Çetin, Songül Demirel, Torin Sebahattin Deniz, Adnan Emil, Aziz Meniz, Mehmet Sarı, Seçkin Taş, Taliye Uçar, Mustafa Feyzullah Yılmaz, Hanife Deniz, Hüseyin Emil, Ali Yılmaz Sarıoğlu, Cengiz Bulut, Ahmet Fuat Mert, Nevzat Gündüz, Hülya Dinç, Yakup Yılmaz, Murat Kılıç, Duran Altundiş, Ahmet Şen ve Eyüp Arıcı.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz