Ahmet Zenbilci, ÇÜ öğrencileri ile tanıştı

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, ÇÜ'de eğitime başlayan öğrenciler ile Adana’nın tanıtım organizasyonunda tanıştı.

Başkan Zenbilci, Çukurova Üniversitesi Öğrenci konseyi tarafından yeni öğrencilere Adana’yı tanıtmak için düzenlenen etkinlikte buluştular. Galeriya İş Merkezi yanında düzenlenen etkinlikte, tanıtım gezisine katılacak tüm öğrencilere Adana kebabı ikram edildi. Burada öğrencilerle sohbet eden Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Çukurova Üniversitesinin idari sınırlarının Sarıçam’ın İdari Sınırları içinde yer aldığına dikkat çekerek, “Sarıçam merkez ilçesi 6 ilk kademe belediyesinin birleşmesiyle kuruldu. Önemli kurumlar bu ilçenin sınırları içindedir. İncirlik Hava Üssü, Organize Sanayi Bölgesi, Sarıçamın idari sınırları içinde. İlk programda sizlerle tanışmak önemli. Eğitim boyunca en çok tadacağınız yemek olan Adana Kebabını bugün sizlere ikram edeceğiz. Ben hem bir öğrenci babası hem de Çukurova Üniversitesi, yönetim organizasyon ana bilim dalında yüksek lisansımı sürdüren bir öğrenciyim. Bu organizasyon için, öğrenci konseyinin yöneticilerini ve belediyemizin çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Geçmiş yıllarda Adana Kültür Müdür Vekilliği yaptığına da işaret ederek Adana Tarihi ve kültürü hakkında da bilgi veren Başkan Zenbilci, “Bir Roma köprüsü olan Taş köprü, dünyanın aktif olan en eski köprüsüdür. Adana Tarihi dokusu içinde Lidya ve Urartulardan eserler var. Osmanlı döneminden sadece Hasanağa Cami yer almakta. Anadolu Selçuklu döneminin mimarisi ve Ramazanoğlu döneminde yapılma ulu cami, yağ cami gibi cami gibi eser daha çok yer alıyor. Akdeniz bölgesine has cumbalı evler var. Askeri eser olarak, Romalılar döneminde Anavarza ve yılanlı kaleleri ve Karasis kaleleri mevcut. Adana’nın siyaset ve sanat hayatında önemli yeri var. Bundan 30 yıl önce Türkiye’nin ve Yeşilçam’ın önemli sanatçıları Adana’dan yetişmiş. Yine müzik alanındaki sanatçılar var. İnşallah Adana’da önemli bir iz bırakacaksınız.” Şeklinde konuştu. Daha sonra Başkan Zenbilci, öğrencilere kendi eliyle adana kebabı ikram etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: