Ahmetli’de Akli Dengesi Bozuk Öğretmen

Manisa’nın Ahmetli ilçesindeki Altı Eylül İlköğretim Okulunda akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen öğretmene velilerden...

Manisa’nın Ahmetli ilçesindeki Altı Eylül İlköğretim Okulunda akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen öğretmene velilerden tepki geldi. Yaklaşık bir haftadır öğrencilerini okula gönderemeyen veliler okul önünde toplanarak yaşanan duruma isyan etti. Ahmetli Kaymakamı Fuat Gürel de, “Müfettiş tarafından soruşturma açıldığını biliyoruz" dedi.

Ahmetli Altı Eylül İlköğretim Okulunda 2. sınıf öğrencilerine eğitim veren H.A.'nın sınıfta kağıttan uçak yaparak öğrencilere atması, ders esnasında paçalarını sıvayıp ayaklarını masaya uzatma, sınıfta dans edip, sek sek oynama gibi farklı davranışlarda bulunan öğretmene tepki gösteren veliler, öğrenciler ile birlikte bugün okul önünde toplanarak öğretmenin görevden alınması konusunda tepkilerini dile getirdiler. Ayrıca okul müdürlüğü tarafından gerekli dilekçelerin kaymakamlığa iletildiği açıklandı.

Reklam
Reklam

MANİSA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MÜFETTİŞ GÖNDERDİ

Konuyla ilgili veliler tarafından birçok dilekçenin Ahmetli Kaymakamlığına gönderildiği bunun sonucunda Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okula müfettiş gönderdiği ancak henüz raporun açıklanmadığı belirtildi.

Ahmetli Kaymakamı Fuat Gürel, “Müfettiş tarafından soruşturma açıldığını biliyoruz. Soruşturmayı yakından takip ediyoruz. Yaptığımız görüşmelerde konuyla ilgili soruşturmanın kısa süre içerisinde sonuçlandığını öğrendik” dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, konunun kendilerine bir ay önce intikal ettiğini, konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiklerini söyledi. Altınsoy, müfettişin bu hafta içinde yazacağı rapor doğrultusunda gerekli işlemin uygulanacağını ifade etti.

Konuyla ilgili okul önünde açıklamalarda bulunan öğrenci velileri Medeni Yarıcı, Fatih Alp, Kadir Özbek, Emine Çelik, Elif Gün, “Öğretmen okuldan ayrılana kadar çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Öğrencilerimizden duyduğumuz ifadeler bizi hayrete düşürüyor. Sürekli okul saatlerinde bile okul bahçesinde çocuklarımızı bekler olduk. Öğretmen hiçbir öğrenci velisi ile görüşmüyor. Diğer sınıflar bir çok konuyu geride bırakırken bizim çocuklarımız henüz hiç bir şey öğrenemedi. Yaşadığımız tedirginlik ayrı, çocuklarımızın eğitimlerinden uzak kalması ayrı bir sorun. Yetkilileri göreve davet ediyoruz” dediler.

Reklam
Reklam

ÖĞRENCİLER TEDİRGİN

Öğretmenin garip hareketlerinden tedirgin olan öğrenci velileri, söz konusu öğretmen okuldan alınana kadar öğrencilerini okula göndermeme kararı aldı.

Okul önünde toplanan bazı öğrenciler sınıfta yaşananları endişeyle anlattılar. Bir öğrenci, “ Öğretmenimiz sınıfa dans ederek giriyor, çantalarımızı kurcalayıp hiç ders anlatmıyor. Teneffüs saatlerinde bizi sınıfta tutuyor ve ders esnasında sek sek oynayarak, pantolonunun paçalarını sıvayarak ayaklarını masaya uzatıyor ve uzun süre sessiz kalıyor bu durumdan hepimiz korkuyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: