Ahşap Palet Sektörünün Geleceği Tartışıldı

Son yıllarda yapılan yatırımlarla büyük bir çıkış yakalayan ahşap palet ve ambalaj sektörünün meseleleri Bursa’da...

Son yıllarda yapılan yatırımlarla büyük bir çıkış yakalayan ahşap palet ve ambalaj sektörünün meseleleri Bursa’da yapılan sektör toplantısında masaya yatırıldı.

Türkiye EPAL Palet Üreticileri Derneği (TEPAL) ile Ahşap Palet Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) tarafından İskender Efendi Konağı’nda yapılan toplantıda ahşap palet ve ahşap ambalaj üreticileri sektörün meselelerini tartıştı. Her iki derneğin üyelerinin katıldığı toplantının onur konuğu ise AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin oldu.

TEPAL ve TAPSİAD Başkanı Akın Balcıoğlu, ahşap palet ve ahşap ambalaj sektörünün son 5 yıldır büyük bir atılım gerçekleştirerek yıllık 1 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştığını söyledi. Akın Balcıoğlu, her geçen gün gelişen sektörün artan sorunlarına çözüm bulmak için 3 yıl önce Marmara Bölgesi’ndeki kurdukları derneğin 1 yıl önce TAPSİAD adını alıp tüm ülkeden üye kabul ettiğini vurguladı. Balcıoğlu, 2 yıl önce ise Türkiye’deki ‘euro palet’ üreticilerini tek çatı altında toplayan TEPAL isimli bir dernek daha kurduklarını söyledi. Balcıoğlu, TEPAL’in Avrupa Palet Üreticileri Birliği’nin (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Ahşap palet ve ahşap ambalajların yüzde 40’ın iç piyasada tüketildiğini, yüzde 60’ın ise ihraç ürünleri ile yurt dışı pazarlara gönderildiğini anlatan Balcıoğlu, “Sektörümüz son 5 yıl içinde 15 kat büyüdü. Buna bağlı olarak sorunlarımız arttı” dedi.

Sektörün ham maddeleri olan ağaç fiyatların değişken olması uzun süreli anlaşmalarda zarar ettiklerini vurgulayan Akın Balcıoğlu, “Hükümetten beklentimiz Orman İşletmelerinin açtığı ihalelere katılan firmalara yeterlilik şartı getirilmesidir. Ağaçtan alınan vergi fonlarda azaltılmalıdır” diye konuştu.

Orman Genel Müdürlüğü İşletme Pazarlama Daire Başkanı Kenan Akyüz ile görüşüp sıkıntıları aktardıklarını belirten Akın Balcıoğlu, Bursa milletvekili Hüseyin Şahin’den sektörün sorunlarını çözme konusunda destek istedi.

Şahin ise, ahşap sektörünün içinden geldiğini ve sektörün sıkıntılarını çok iyi bildiğini söyledi. Bu meselelerin çözümü yönünde Ankara’da gereken çalışmayı yapacağını vurgulayan Şahin, “AK Parti milletin partisidir. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılında Türkiye’yi dünyanın 10. büyük ekonomisi yapmak için hep birlikte çalışıyoruz. Başbakanımız bize milletin önündeki tüm engelleri kaldırmak için durmadan çalışmamız yönünde talimat verdi. Aktardığınız sorunları Ankara’da takip edip çözümü için canla başla çalışacağım” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz