AHSEN Vakfı Yönetimi, AK Parti İl Başkanı Köktaş'ı Ziyaret Etti

Samsun Dini, Tarihi ve Kültürel Önem Taşıyan Mekanları Araştırma, Tanıtma ve Yaşatma Vakfı (AHSEN) Yönetim...

Samsun Dini, Tarihi ve Kültürel Önem Taşıyan Mekanları Araştırma, Tanıtma ve Yaşatma Vakfı (AHSEN) Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Tekeci ile vakıf yöneticileri, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ı ziyaret etti. Ziyarette vakıf yönetimi, ülke genelinde ve Samsun’da yaptıkları çalışmalar hakkında İl Başkanı Köktaş’a bilgi verdi.

AHSEN Vakfı Başkan Yardımcısı Seyfettin Arslan ve Nadir Doğan’ın da katıldığı AK Parti Samsun İl Başkanlığı ziyareti ile ilgili bilgi veren Vakıf Başkanı Rasim Tekeci, ülke geneline yayılan ancak bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle harap durumda olan türbeleri ihya etmeye çalıştıklarını söyledi. Birçok türbeyi ortaya çıkararak restore ettirdiklerini ifade eden Tekeci, Evliya Atlası Samsun” kitabının kentin maneviyat tarihi açısından önemli bir çalışma olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

'Evliya Atlası Samsun' kitabında kentin merkezi ve ilçelerinde tespitini yaptıkları 134 türbenin resimleri, bilgileri ve coğrafi koordinatları ile adreslerinin yer aldığını hatırlatan AHSEN Vakfı Başkanı Tekeci, “Çok özel bir çalışma oldu. Bundan sonraki hedefimiz, bu çalışmayı Türkiye’nin tüm illerine yaymak. Onun için bu ilk çalışma olan Samsun Evliya Atlası bir örnek teşkil ediyor.” şeklinde konuştu.

Kendisine hediye edilen eseri inceleyen AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ise eserin Samsun’un manevi ve kültürel alt yapısına katkı vereceğini düşündüğünü vurguladı. Köktaş, “Bu eserde emeği geçenleri gönülden tebrik ediyorum. Samsun adına çok güzel bir çalışma olmuş. Vakıflar hayırsever insanların bir araya gelmesi ile geçmişten itibaren çok önemli hizmetleri gerçekleştiren köklü kurumlarımızın başında geliyor. Vakıf yöneticileri olarak sizler toplumda güzel hizmetler gerçekleştiriyorsunuz. Dini, tarihi ve kültürel önem taşıyan mekanların yaşatılması, korunması ve bizden sonraki kuşaklara aktarılması oldukça önemli bir konu. Bu anlamda yaptığınız ziyaret için sizlere teşekkür ediyor, Çalışmalarınızda başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: