AİA Türkiye Sorumlusu Delcourt, Samsun TSO’yu Ziyaret Etti

Avrupa Birliği Rekabetçilik ve İnovasyon Uygulama Ajansı’nda, Avrupa İşletmeler Ağı(AİA) Projesi’nin Türkiye’den Sorumlu Yöneticisi Bernard...

Avrupa Birliği Rekabetçilik ve İnovasyon Uygulama Ajansı’nda, Avrupa İşletmeler Ağı(AİA) Projesi’nin Türkiye’den Sorumlu Yöneticisi Bernard Delcourt, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı-Karadeniz Konsorsiyumu’nu ziyaret etti.

Türkiye'nin 2008 yılından beri üyesi olduğu Avrupa İşletmeler Ağı Türkiye konsorsiyumlarının değerlendirmelerine başlandı. Avrupa Birliği Rekabetçilik ve İnovasyon Uygulama Ajansı’nda (EACI) Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin Türkiye’den sorumlu proje yöneticisi Bernard Delcourt, Avrupa İşletmeler Ağı-Karadeniz konsorsiyum koordinatörü Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, performans değerlendirme toplantısı öncesi Bernard Delcourt’u kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yiğit Tören, Samsun’un hızla büyüyen ve gelişen bir kent olduğuna dikkati çekerek, "Bölgenin en büyük ve en köklü Odası olma sıfatıyla bölgenin kalkınmasına katkı sağlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu bağlamda Avrupa İşletmeler Ağı-Karadeniz Konsorsiyumu yönetim olarak oldukça önemsediğimiz projelerimiz arasında. Malumunuz 2003 yılında Avrupa Bilgi Merkezi ile başlayan süreç, 2008 yılından bu yana Avrupa İşletmeler Ağı’yla devam ediyor. Bu işbirliğimiz neticesinde üyelerimizin uluslararası rekabet edebilirliklerini geliştirmek hususunda network oldukça önemli bir enstrüman. Bunun yanında inovasyon ve teknoloji transferi de vazgeçilmez. KOBİ’lerimiz nezdinde, dolayısıyla bölge ekonomisi nezdinde sağladığı fayda bağlamında bu işbirliğinden oldukça memnunuz. Ama maalesef projede zaman zaman bazı aksaklıklar da yaşanıyor. Sözleşmelerin geç imzalanması, dolayısıyla faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve en önemlisi finansman sıkıntısı bizim için problem teşkil ediyor. Ayrıca, projeye Avrupa Birliği’nin katkı oranının artırılması gerektiği kanaatindeyim." dedi.

Reklam
Reklam

Avrupa Birliği Rekabetçilik ve İnovasyon Uygulama Ajansı’nda Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin Türkiye’den Sorumlu Yöneticisi Bernard Delcourt ise Samsun’da olmaktan memnun olduğunu ifade ederek, "Brüksel’de çalışırken, burada ne olup bittiğini görmek çok mümkün değil. Bölgeyi görmek, sorunları ve talepleri tespit etmek için buradayım. Bu arada sizinle tanışma fırsatı bulmak da çok güzel. Komisyon ve Brüksel’dekiler olarak biz, bu bölgedeki kurumlar ve işletmelerin doğal olarak daha çok Rusya ve Doğu tarafıyla iş birliği yapmak durumunda kaldıklarının farkındayız. Avrupa ile işbirliğini daha çok nasıl artırabiliriz bizim için çok daha önemli. O açıdan da bu bölge bizim için çok önemli. Yaptığımız ortak toplantılarla yaşanan sorunları ve talepleri tespit etmiş oluyoruz. Biz bu süreçteki asıl aktörleri buradaki sanayiciler, tüccarlar ve diğerleri olarak görüyoruz. Bizim komisyon olarak yaptığımız şey aslında küçük, küçük projelerle bu süreci biraz hızlandırmak ve mümkünse de Avrupa Pazarı’na da doğru yakınlaştırarak, işbirliğini artırmak." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: