AİBÜ, Girişimci Ve Yenilikçi 50'inci Üniversite Oldu

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ), Türkiye'deki 126 üniversite arasından seçilen, girişimci ve yenilikçi 50 üniversiteden biri olduğu belirtildi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ), Türkiye'deki 126 üniversite arasından seçilen, girişimci ve yenilikçi 50 üniversiteden biri olduğu belirtildi.

AİBÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun "Üniversitede yenilikçiliğin ve girişimciliğin tetiklenmesi amacıyla politika araçlarının geliştirilmesi" kararı kapsamında oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'ne göre, 5 boyutta yapılan değerlendirme sonucunda AİBÜ'nin, Galatasaray Üniversitesi'nin ardından 50'nci sırada yer aldığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

AİBÜ'nin "Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği" boyutunda 7,3, "İşbirliği ve Etkileşim"de 6,2, "Fikri Mülkiyet Havuzu"nda 4,9, "Ekonomik Katkı ve Ticarileşme"de 2,8 ve "Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürü"nde 0,8 puan alarak toplamda 22 puan elde ettiğinin belirtildiği açıklamada, ilk defa oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nin üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerinin teşvik edilmesini amaçlandığı kaydedildi.

Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: