AİBÜ İlahiyat Fakültesi'nin Temeli Atıldı

Bolu'da hayırsever iş adamı tarafından yaptırılacak olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi'nin temeli törenle atıldı.

Bolu'da hayırsever iş adamı tarafından yaptırılacak olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi'nin temeli törenle atıldı.

Hayırsever iş adamı Ali Ericek tarafından inşa edilecek olan fakültenin temel atma töreninde konuşan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, üniversitelerin var oluş nedeninin bulunduğu ülkelerin kalkınmasına hizmet etmek olduğunu belirterek, "Bunu en iyi şekilde yapan üniversitelerden biri de Abant İzzet Baysal Üniversitesi'dir. Üniversitemizde yaklaşık 25 bin öğrenciye çok değerli akademisyenler ve personel tarafından hizmet verilmekte" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Çağımız bilim ve teknoloji çağıdır, bilim ve teknoloji alanında buluşlara sahip olanlar, milletler arası yarışta ön sırada yer almaktadırlar" diyen Özçimen, şöyle konuştu:

"Üniversitemizden beklentimiz, yeni İbni Sina'lar, Mimar Sinan'lar, Ali Kuşçu'lar, Ak Şemsettin'ler yetiştirmeleridir. Üniversitemizin yaptığı ve yapacağı çalışmalarla Türk bilim insanlarının dünyada en çok adından bahsedilen insanlar haline getirilmesini temenni etmekteyiz. 2013-2014 eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanan İlahiyat Fakültesi'nin Bolu eğitimine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

-AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Coşkun-

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise iş adamı Ericek'in önemli bir hizmeti ülkesine kazandıracağını ifade ederek, "Üniversite yönetimi olarak bilimin vazgeçilmez bir alanı olan ilahiyat alanında bu önemli hizmetin üniversitemize ve Bolu'ya kazandırılmasına vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

İlahiyat Fakültesi'nde, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümü'nün birinci ve ikinci sınıflarında 78 öğrenci ile İlahiyat Programı'nda 60 öğrenci bulunduğunu hatırlatan Coşkun, "Bugün temelini atacağımız fakülte yaklaşık 5 bin 260 metrekare kapalı alanda inşa edilerek, üniversitemize armağan edilecektir. Fakültemiz 18 derslik, 39 öğretim elemanı odası, amfi, bilgisayar ve dil laboratuvarı, internet salonu, toplantı salonları, arşiv ve idari ofislerden oluşacaktır. Fakülte 2013-2014 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacak" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardan protokol üyelerince fakültesinin temeli atıldı.

Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: