AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Coşkun: "Hastanemiz, Bölgede En Iyi Hastane Olma Yönünde Ilerliyor"

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal tarafından yaptırılan AİBÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal tarafından yaptırılan AİBÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin her branşta hizmet verebilir duruma geldiğini bildirerek, "Hastanemiz bölgede en iyi hastane olma yönünde ilerliyor" dedi.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, özverili çalışmalar sonucunda hastanenin hemen her branşta hizmet verebilir duruma geldiğini vurgulayarak, "2013 yılı başında da Tüp Bebek Ünitesi, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Nöroloji Yoğun Bakım ve Genişletilmiş Çocuk Hastalıkları Yoğun Bakım Üniteleri açılacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çocuk Hematolojisi ve Onkoloji Kliniği'nin de açılışı için hazırlıkların devam ettiğini belirten Prof. Dr. Coşkun, 2013 yılı başında açılması planlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin tüm ihtiyaçlarının sağlanması için çalışmaların son aşamaya doğru ilerlediğini ifade etti.

2010'da 182 bin olan hasta sayısının 2011'de 263 bine, 6 bin olan yatan hasta sayısının ise 17 bine çıktığına dikkati çeken Prof. Dr. Coşkun, bir yandan bu çalışmaları sürdürürken bir yandan da hastanemizin kronikleşmiş sorunlarına el attıklarını vurguladı.

Prof. Dr. Coşkun, "Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kesintilerimiz görevi devraldığımız zaman ortalama yüzde 20'ler iken görevi devraldıktan sonra ortalama yüzde 3 düzeyinde seyretmiştir. Tıp Fakültesi hastanesine makine ve teçhizat alımı için 2001 yılında alınan 10 milyon 448 bin Avro ve 5 milyon 629 bin 360 dolar tutarındaki hazine garantili dış kredi, yönetimimiz döneminde tamamen kapatılmıştır" şeklinde konuştu.

Coşkun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Sonuç olarak tek amacımız hastanemizi daha ileriye taşımak ve büyük hayırsever İzzet Baysal'ın emanetine sahip çıkmaya devam etmektir. Gerek Rektörlüğümüz, gerek hastane başhekimliğimiz hastanemizin halkımıza daha fazla ve kaliteli hizmet sunması için elinden gelen tüm gayreti ve çabayı olanca gücüyle sergilemektedir. Hastanemiz çalışanları ile birlikte azimli ve özverili bir şekilde çalışmalarımıza ve Bolu halkımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz."

Muhabir: Emin Gürbüz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: