Aibü Yabancı Öğretim Üyelerini Ağırlıyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), seminer vermek üzere Bolu’ya gelen yabancı öğretim üyelerini ağırlıyor.Berlin...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), seminer vermek üzere Bolu’ya gelen yabancı öğretim üyelerini ağırlıyor.

Berlin Teknik Üniversitesi’nden Dr. Tadeusz Sienkiewicz, Gıda Mühendisliği öğrencilerine “Süt Kimyası”, “Sütte Kalite Kontrolü” ve “Peynir Altı Suyunun Kullanım Olanakları” konularını anlattı. Berlin Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi Dr. Tadeusz Sienkiewicz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencilerine “Peynir Altı Suyunun Kullanım Olanakları” konulu bir seminer verdi. AİBÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünce fakültenin konferans salonunda düzenlenen semineri, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Zorba ve Bolca Hindi Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram birlikte takip etti.

Reklam
Reklam

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, seminer öncesi yaptığı kısa konuşmada, peynir altı suyunun kullanılmasının önemine dikkati çekti. Coşkun, ABD’de birçok firmanın peynir altı suyu proteinlerini konsantre ederek, bunların tozunu elde ederek ya da içecek şeklinde sattıklarını anlattı. Peynir altı suyunun özellikle sporcular için çok önemli bir ürün olduğunu belirten Prof. Dr. Coşkun, dünyada sanayi şeklini almış bu ürünün ülkemizdeki mandıralarda ise kullanılmadan döküldüğünü söyledi.

Konuşmanın ardından Dr. Tadeusz Sienkiewicz, “Peynir Altı Suyunun Kullanım Olanakları” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Sienkiewicz’in Almanca yaptığı sunumu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Gençer çevirdi. Sunum sırasında, Dr. Sienkiewicz ve Prof. Dr. Coşkun, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Seminerin sonunda Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Dr. Tadeusz Sienkiewicz’e üzerinde üniversitemizin logosunun olduğu çini bir tabak hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: