AİBÜ'de "Ekoloji ve Tarım" konferansı düzenlendi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bolu Meslek Yüksek Okulu'nda, "Ekoloji ve Tarım" konferansı düzenlendi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bolu Meslek Yüksek Okulu'nda, "Ekoloji ve Tarım" konferansı düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Özcan, Avrupa kıtasındaki canlı türünün yüzde 30'unun Türkiye'de bulunmakta olduğunu belirterek, "Bu türlerin çoğu endemik türdür. Türkiye, Avrupa'da endemik tür bakımından ilk sıraya sahiptir. Bu değeri iyi anlamamız ve korumamız gerekmektedir" diye konuştu.

Artan dünya nüfusu dikkate alındığında bazı tedbirler alınmaz ise dünyanın 50 yıl içinde açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğine dikkati çeken Özcan, "Bilinçsiz tarım uygulamaları ve tarım arazilerinin tarım dışı faaliyetlere tahsis edilmesi bu riski artırmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Yrd. Doç. Dr. Hamdi Zenginbal ise Türkiye'de ve dünyada önemi giderek artan ekoloji alanındaki bilimsel çalışmalara, üniversite olarak büyük önem verdiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: