AİBÜ'lü Dağcılar Kilimanjaro Dağı'na Tırmandı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Dağcılık ve Kaya Tırmanışı Topluluğu ekibi, Afrika kıtasının en yüksek noktası olan Kilimanjaro Dağı'na tırmandı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dağcılık ve Kaya Tırmanışı Topluluğu ekibi, Afrika kıtasının en yüksek noktası olan Kilimanjaro Dağı'na tırmandı. AİBÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Yrd. Doç. Dr. Güçlü Özen, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Fatih Palabıyık ve Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Tolga Öz'den oluşan ekibin "Üç Kıta Bir Maraton" projesi kapsamında, Afrika kıtasının en yüksek noktası olan 5 bin 895 metre yüksekliğindeki Kilimanjaro Dağı'na tırmandığı belirtildi. Kilimanjaro Milli Parkı'nda hazırlıklarını tamamlayan grubun, bin 800 metreden yürüyüşe başladığı vurgulanan açıklamada, ilk günün sonunda 3 bin 100 metredeki Machame Kampı'na ulaşan ekibin, ikinci gün 5 saat süren yürüyüşün ardından, 3 bin 800 metrede bulunan Shira Kampı'na vardığı kaydedildi. Açıklamada, dağcıların 4 bin 600 metre yüksekliğindeki Lava Tower'a tırmandığı belirtilerek, "Kilimanjaro Dağı'nın Güneydoğusunda bulunan Karanga Vadisi'ne ulaşan topluluk üyeleri, üçüncü günün sonunda geceyi 3 bin 900 metre yüksekliğindeki Barranco Kampı'nda geçirdi. Ertesi gün 6 saatlik yürüyüşün ardından 4 bin 600 metredeki Barafu Kampı'na varan ekip, Kilimanjaro Dağı’nın en yüksek noktası olan 'Uhuru' zirvesine ulaşmayı başardı" ifadesine yer verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: