AIESEC, nitelikli işgücüyle buluşturuyor

AIESEC, firmaları Afrika ve Asya-Pasifik ülkelerindeki nitelikli işgücüyle buluşturuyor.

1948'den bu yana faaliyet gösteren, dünyanın en büyük öğrenci organizasyonu AIESEC, Türkiye’deki firmalara hedefledikleri dış pazarları tanıma imkânı sağlayan Uluslararası Ticaret Köprüleri Programı'nı hayata geçirdi.

AIESEC, program aracılığıyla, Afrika ve Asya Pasifik ülkelerindeki en yetenekli öğrenciler ve yeni mezun gençlerin, bu bölgeleri hedefleyen Türkiye'deki firmalarda 3 ila 12 ay süreyle "tam zamanlı"ve "maaşlı" staj yapmalarını sağlıyor. Bu ülkelere girmek ya da var olan ticari ilişkilerini geliştirmek isteyen firmalara yönelik program, Türkiye'nin önemli ticaret potansiyeli taşıyan Afrika ve Asya-Pasifik ülkeleriyle ihracat hacmini ve ihracatçı firma sayısını artırmayı amaçlıyor. Katılımcı firmaların bu pazarlarda minimum maliyetle daha isabetli pazar araştırmaları yaparak, potansiyel iş ortaklarına daha etkili biçimde ulaşmalarını sağlamayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

Stajyer Profili Firmaların Tercihlerine Göre Belirleniyor
Türkiye'deki firmalar program kapsamında, Afrika ya da Asya-Pasifik ülkelerinden gelen, üniversite son sınıf öğrencisi, yüksek lisans öğrencisi ya da yeni mezun stajyerleri istihdam edebiliyor. İşletme Yönetimi, Ekonomi ya da Pazarlama konusunda eğitim almış stajyerler, yerel dilin yanı sıra İngilizce’yi de sözlü ve yazılı olarak akıcı olarak kullanabiliyor. Stajyerler, Türkiye’deki gelişmiş ve gelişmekte olan dış ticaret pazarında çalışarak kariyerlerine katkı sağlamak için Türkiye’yi tercih ediyor.

Merve Ergin: "Global Olma Yolunda Önemli Bir Adım"
Uluslararası Ticaret Köprüleri Programı'nı, "global olma yolunda önemli bir adım" olarak niteleyen AIESEC Türkiye Genel Başkanı Merve Ergin, "2009-2013 Orta Vadeli Dış Ticaret Stratejisi'nde hedef bölgeler olarak belirlenen Afrika ve Asya-Pasifik pazarları, potansiyelleri ve gelişen ekonomileriyle birçok fırsatı barındırıyor. 2012 verilerine göre Türkiye’nin ihracatı, Afrika ülkeleriyle %39.2, Asya-Pasifik ülkeleriyle ise %41.9 arttı. Program kapsamında firmalar, bölgenin en nitelikli gençleriyle buluşma imkânı bularak kendilerine artı değer katacak, küresel insan kaynağıyla çalışabilir hale gelecek. Türkiye’yi uluslararası bir yetenek çekim merkezi haline getirmeyi de amaçlayan program, farklı sosyal normlar, firma kültürünün farklılaşması ve çalışanların vizyonunun genişlemesinde de kritik rol oynuyor. Gençlere sunduğumuz fırsatların yanı sıra uluslararası faaliyet gösteren firmalara da global pazarlamanın kapılarını açıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

AIESEC; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Kocaeli olmak üzere Türkiye’nin 10 ilinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyetlerini sürdürüyor.