Aile Bakanlığı önünde kadına şiddet protestosu

Başkent’te Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kadın Meclisi üyesi bir grup, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı...

Başkent’te Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kadın Meclisi üyesi bir grup, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde Meclis gündemine alınan 4320 sayılı yasa taslağını protesto etti.

Bakanlık önünde toplanan grup üyeleri, 'Erkek devlet, erkek vergi, kadınları öldürmeye devam ediyor' pankartı açan grup üyeleri 'Erkek devlet hesap verecek' şeklinde slogan attı. Grup adına açıklamayı okuyan Burcu Arslan, kadınları yakından ilgilendiren 4320 Sayılı yasa tasarısının Meclis’te görüşüleceğini hatırlattı. 4320 olarak tabir edilen tasarıda, 'Kadının ve Aile bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı' üzerinde yapılması istenen değişikliklerle ilgili bakanlığın bir arpa boyu yol alamadığını savunan Arslan, “Bir kez daha kadının korunması yerine ailenin korunması esas alınarak 4320 yasanın ilk halinin gerisine düşülmüştür. Kadın örgütlerin yasadaki değişiklikleri öngören taslakları esas alınmamıştır. Bu doğrultudaki öneriler dikkate alınmadan, tamamen erkek-devlet-yargı koalisyonunun zihniyetini yansıtan haliyle tekrar Meclis gündemine getirilmiştir.” diye konuştu. Kadına yönelik şiddetin hala güncelliğini koruduğunu kaydeden Arslan, her gün kadınların öldürüldüğü bir ülkede yasaların da bu sorunların giderilmesi yönünde çıkarılması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz