Aile Diş Hekimliği Projesi

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Ahmet Ustaoğlu, diş sağlığı konusunda Aile Diş Hekimliği Projesi’nin...

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Ahmet Ustaoğlu, diş sağlığı konusunda Aile Diş Hekimliği Projesi’nin başlayacağını kaydetti.

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Ahmet Ustaoğlu, Aile Sağlığı Merkezi gibi Sağlık Bakanlığı’nın Aile Diş Hekimliği uygulamasını başlatacağını belirterek, bunun Türkiye’de ağız ve diş sağlığı probleminde çok büyük çözüm olacağını söyledi. Ustaoğlu, “Her konuda olduğu gibi ağız ve diş sağlığında da eğitim en önde gelen mesele. Halkımız ağız ve diş sağlığı konusunda çok bilinçli değil ve dişini kaybettiği zaman kıymetini anlıyor. Bizim halkımıza bu eğitimlere nasıl verebiliriz, basında her gün düzenli şekilde spot şekilde bazı bilgiler vermesinde büyük yararlar var. Bazı ülkeler diş sağlığı problemini çözmüş, diş hekimliği fakültelerini kapatmış. Niye? Diş hekimi ihtiyacı yok. Halkı 6 ayda bir diş hekimine muayene olma mecburiyeti var. Eğer muayene olmazsan, ondan sonra doğacak tedaviler çok masraflı oluyor. O nedenle mecbur gidiyorlar. İnşallah bunun daha iyisi Türkiye’de yerleşecek. Bu aile hekimliği gibi Sağlık Bakanlığı aile diş hekimliği projesini planlıyor. Ne zaman geçirilir bilmiyorum ama çok iyi bir proje olacak. Bunlar telefonla aranacak, eğitimleri verilecek. Çocuklar doğduğu günden itibaren takip edilecek, kendi diş hekimini seçebilecek. Türkiye’nin tamamında ağız ve di sağlığı probleminde çok büyük çözüm olacak” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: