"Aile Dostu" Projesi

MANİSA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, hayatın her alanında, aile ve yaşamla ilgili "Aile Dostu" projesi hazırladıklarını belirterek, "Kültür ve sanat faaliyetinden spor aktivitesine çeşitli hizmet ve etkinliklerden ailecek faydalanmak isteyenler, aile paketiyle daha indirimli faydalanacak" dedi.

Tören Bakan Şahin, törendeki konuşmasında ise mevcut dünya düzeninde mutlu aile kurmanın, çocukları faydalı şekilde toplumun hizmetine yetiştirebilmenin kolay olmadığını söyledi. Aile kurumunu güçlendirmek için gayret içerisinde bulunduklarını ifade eden Şahin, konuşmasını şöyle sürdü: "Bu önemli kurumla ilgili gençlerimizi daha iyi şekilde yetiştirmek, bilgiyle donatmak ve yaşama becerisini yükseltmek için evlilik öncesinde de eğitim şart dedik. Önce 81 ilde eğitim modelimizi oluşturduk. Gençlerin neye ihtiyacı varsa o eğitimi vereceğimiz model oluşturduk. Daha sonra eğitici eğitimlerimiz tamamladık. Evlenmeden önce eğitime gelen çiftlerimiz, birçok yeni şey öğrendiklerini söylüyorlar. Bu çalışmaları, sizlerin desteğiyle daha da güçlendireceğiz." Şahin, birçok toplumsal sorunun temelini birey ve ailenin oluşturduğu ifade ederek, "Çocuklarımızın yaşadığı temel sorunlar da parçalanmış aileden geliyor. Koruyucu tedbirlerle bu kurumu daha güçlü nasıl tutabiliriz diye çalışıyoruz" dedi. Konuşmanın ardından eğitici sertifikası almaya hak kazanan 195 kişiden 24'üne, sertifikaları verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz