Aile Eğitimi Uzmanı Ferat Dalaman:

Malatya’da, “Sevgi ve Erdem Yürüyüşünde Kadının Rolü” konulu bir konferans verildi. Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu...

Malatya’da, “Sevgi ve Erdem Yürüyüşünde Kadının Rolü” konulu bir konferans verildi. Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu’nda düzenlenen konferansı Aile Eğitimi Uzmanı Ferat Dalaman verdi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, konferans öncesinde yaptığı konuşmada, Kadın Meclisi’nin yapmış oldukları etkinliklerden bahsetti. Yapılan eğitim ve verilen konferansların geri dönüşlerini olumlu bir şekilde gördüklerini ifade eden Dirikolu, “Kadın Meclisi olarak her zaman çözüm odaklı program ve eğitimler vermeye devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

“Sevgi ve Erdem Yürüyüşünde Kadının Rolü” konulu konferansı veren Aile Eğitimi Uzmanı Ferat Dalaman, sevgi, erdem, kadın kavramları hakkında bilgi verdi. Dalaman, bu kavramların anlamlarını nasıl doldurursak öyle inanılacağına ve hayata da inanıldığı şekilde aktarılacağına vurgu yaparak, kadın kavramının tarihsel sürecinde değişik tanımlamalarla ifade edildiğini bu tanımlamaların değişik sosyal tanımlamaların göstergesi olduğunu aktardı.

Erdemli insan yetiştirmede ailenin ve toplumun özellikle kadının çok büyük bir rolü olduğunu söyleyen Dalaman, “Bayan değersizleşir ve bilgisizleşirse o toplumda her şey şansa kalmıştır” dedi. Kadının belli ayrıcalıklara sahip olduğunu belirten Dalaman, kadının bu ayrıcalıklarını yerinde ve zamanında gerektiği kadar kullandığı takdirde kaliteli toplumun da oluşacağını söyledi.

Sevgi ve erdem kavramlarının aile için çok önemli olduğunu dile getiren Dalaman, kadının sevgi kaynağı olduğunu bu nedenle sevgiyi ve kadını toplum olarak önemsememiz gerektiğini vurguladı. Dalaman, sosyal hayatın her alanında kadının rolünün değişerek karşımıza çıktığını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: