Aile İçi Etkili İletişimin Yolları Anlatıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) mesleki ve sanat eğitimlerinin yanı sıra...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) mesleki ve sanat eğitimlerinin yanı sıra halkın sosyal ve kültürel alanda da gelişimine katkı sağlayıcı sosyal etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda, GAMEK’e bağlı Cumhuriyet Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda, toplumun temel taşı olan aile bağlarının güçlendirilmesi, aile içi iletişimin sağlıklı yürümesi ve bu konuda bilinç yaratmak amacıyla 'Etkili aile içi iletişim' konferansı düzenledi. Uzman Psikolog Beyza Akınal’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Cumhuriyet Gençlik ve Kültür Merkezi, Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezi, Gazikent, Perilikaya ve Bekirbey El Beceri Kurslarında eğitim gören kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Sorunların çözümü noktasında, kişinin ilk önce kendini değiştirmeye karar vermesinin önemi, aile nöronları, çocuk eğitimleri, etkili iletişim gibi konuların önemine dikkati çeken Uzman Psikolog Beyza Akınal, “Erkek ve bayanların nörolojik olarak beyin yapılarının farklı olması aile içi iletişimi doğrudan etkilemektedir. Kişilerin farklı yapılarından kaynaklanan durumlarından dolayı eşler güzel iletişim için birbirlerinin sevgi dillerini kullanmak durumundadır. Eşler birbirlerinin davranışlarını, kişiliklerini ve dillerini öğrenmeleri etkili bir aile iletişimi için çok önemlidir” dedi.

Kişinin hayatındaki sorumlulukları yorulmadan yapabilmesi içinde rol değişimlerine dikkat çeken Akınal, “Bir bayanın anne, eş, evlat, öğretmen, doktor vs. gibi çok fazla rolü olabilir. Önemli olan roller arası geçiş yapabilmektir. Asıl problem eşine anne rolüyle, çocuğuna öğretmen rolüyle yaklaşmaktır. Roller karıştığında bireylerin stres oranlarında artış görülmektedir” diye konuştu.

“Çocuk yetiştirilmesinde dikkat edilmesi gereken en önemli faktör çocuğun ruh halini anlayabilmektir. Çocukların davranışında ruh dünyasında dile getirmedikleri çok şey vardır, bunları gözlemleyerek ve etkili bir iletişimle anlamak çocuğun gelişimini doğrudan etkilemektedir. Eğer ruh halini anlamazsanız çocuğun karşısında bağıran ve çaresiz bir anne, karşınızda ise ağlayan, inatlaşan ve bağıran bir çocuk bulursunuz” diyen Akınal, konferans sonunda katılımcılara evde eşlerine ve çocuklarına uygulayabilecekleri psikolojik terapi teknikleri gösterdi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muhtar Akyol ise iletişimin aile içerisinde yaşayan kişilere ait sosyal yapının temelini oluşturduğuna dikkat çekerek, “İletişimin teknik ve yöntemlerini, aile üyeleri ve özelliklede anne-baba mutlaka öğrenmelidir. Böylece ailede daha sıcak ilişkiler kurulacaktır. Evdeki bireylerden birinin bu konudaki mutsuzluğu diğer bireyleri de etkileyecek ve aile mutluluğunu engelleyecektir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: