Aile İçi İletişimde Çatışma Yönetimi Konferansı

Aile koçu Münir Arıkan, Meram Belediyesi tarafından başlatılan Ana Baba Okulu-4'te, "Aile İçi İletişimde Çatışma Yönetimi" konulu konferans verdi.

Aile koçu Münir Arıkan, Meram Belediyesi tarafından başlatılan Ana Baba Okulu-4'te, "Aile İçi İletişimde Çatışma Yönetimi" konulu konferans verdi.

Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen, Ana Baba Okulu-4'ün üçüncü oturumunda konuşma yapan, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Meram Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile işbirliği yaparak açtıkları bu seminerleri, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika ile taçlandırdıklarını ifade etti.

Kalaycı, belediye olarak aile konusuna büyük önem verdiklerini, bunun göstergesi olarak da yakın zamanda Psikolojik Destek ve Aile Danışma Merkezi'ni açacaklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Mutlu bir yuva için aile bağlarının güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Arıkan ise eşler arasında çatışmanın çözülmesindeki en önemli iki unsurun, karşı tarafa fırsat verilmesi ve sabırlı olunması gerektiğini belirtti.

Arıkan, çocuk eğitimi konusunda dikkat edilecek hususlarla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Çocuğumuz televizyon izlerken hipnoz tesirindedir. Oyun oynarken sarhoştur ve sizin söylediğinizi duymaz. Yavrularımız uykudayken de narkoz etkisindedir. Çocuklara, 6-9 ve 21-24 saatleri arasında lütfen eğitim vermeyin çünkü narkozludur. Çocuklar ne kadar çok akraba görürlerse öz güvenleri, sosyalleşmeleri ve bağışıklık sistemleri gelişir. Akraba ziyaretlerini arttırın."

Seminerden sonra Kalaycı, günün anısına Arıkan'a Sırçalı Medrese'nin maketini hediye etti.

Ana Baba okulu-4, 25 Mayıs Cuma günü saat 20.00'de Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz'ın konuşmacı olarak katılacağı, "Günümüzün Değişen Şartlarında Anne-Baba Rollerimizin Yeniden Değerlendirilmesi" başlıklı seminerle sona erecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: