Aile içi şiddeti önlemek için Beyaz Lale projesi

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Türkiye'nin kanayan yarası olan aile içi şiddetin önlenmesi için "Beyaz Lale"...

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Türkiye'nin kanayan yarası olan aile içi şiddetin önlenmesi için "Beyaz Lale" projesini hayata geçirdi. Valilik koordinesinde yürütülen projeye, çok sayıda kamu kuruluşu ve sivil toplum örgütü de projeye destek sağlıyor. Bir yıl sürecek proje kapsamında eğitim gören 426 polis memuruna sertifikaları verildi.
Milli Eğitim, Sağlık ve Sosyal Hizmetler il müdürlükleri, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ), Balıkesir İş Kadınları Derneği, Anneler Derneği, Muhtarlar Derneği ve Balıkesir Barosu'nun destek verdiği projenin tanıtım toplantısı, İl Emniyet Müdürlüğü Kültür ve Sosyal Hizmetler Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Vali Yılmaz Arslan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, BAÜ Rektörü Mahir Alkan ve diğer yetkililer katıldı. Proje hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Aydın, temel hedeflerinin aile içi şiddet konusunda suç mağduru olması muhtemel vatandaşları bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve her türlü koruyucu tedbirleri geliştirmek olduğunu söyledi. Aile içi şiddetin sadece kolluk kuvvetlerinin çabasıyla çözülebilecek bir problem olmadığına değinen Aydın, "Aile içi şiddet sosyolojik, psikolojik ve çok tabanlı bir olgu olup birçok kurum ve kuruluşa sorumluluklar yüklemektedir. Sorunun çözümünde, toplumun tüm kesimleri üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmekle yükümlüdür." dedi. Balıkesir'de 2011 yılı ve 2012 başında çok sayıda aile içi şiddet olayının emniyet raporlarına yansıdığını kaydeden Ömer Aydın, 63 kadının koruma altına alındığını kaydetti. Projenin üç temel ayaktan oluştuğunu ifade ederek, "İlk olarak kamu personelini eğittik. İkinci aşamada, yani bundan sonra konferans, panel, mahalle ve kahvehane toplantıları gibi faaliyetlerle şiddete maruz kalan ve kalabilecek aileleri bilinçlendireceğiz. Üçüncü aşamada ise suç mağdurları izlenerek güvenlik, sosyal ve psikolojik destek sağlanacak." diye konuştu.
Vali Arslan ise projeyi özellikle 14 Şubat Sevgililer Günü'nde başlattıklarını vurguladı. Aile içi şiddete karşı mücadelede başlangıç tarihi yaptıklarını kaydederek, "Bu konuda hükümetimiz de önemli yasal düzenlemeler yaptı. Türkiye artık eskisi gibi değil. Kolluk güçlerimiz, kocasından şiddet gören kadını evine göndermiyor. Korunma istiyorsa sığınmaevlerine yerleştirip her türlü desteği veriyor. Umarız bu projenin ışığı, Balıkesir'den Türkiye'ye yayılır." dedi.
Daha sonra proje çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Ayrıca aile içi şiddet örneklerinin oluşan bir film gösterildi. Tören sonunda, proje kapsamında eğitim gören 426 polis memuru sertifika aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz