Aile İçi Şiddetin Son Kurbanına Karanfilli Veda

Bursa'nın İznik ilçesinde, psikolojik tedavi gören kocası tarafından uykuda baltayla öldürülen kadın toprağa verildi. "Kadın...

Bursa'nın İznik ilçesinde, psikolojik tedavi gören kocası tarafından uykuda baltayla öldürülen kadın toprağa verildi. "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyeleri, maktulenin mezarına karanfil bıraktı.

İddiaya göre, balıkları pişirirken yaktığı için gündüz tartıştığı kocası Mehmet M. tarafından gece yarısı uykuda baltayla öldürülen 2 çocuk annesi Kadiriye M. (50), Kaynarca Köyü Camii'nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Bursa Sorumlusu Elif Karan, arkadaşları ile önce taziye evini ziyaret ederek acılı aileye başsağlığı diledi. Grup daha sonra Kadiriye M.'nin mezarına karanfil bıraktı.

Reklam
Reklam

"KADINLARA ADALET, KATİLLERE MÜEBBET"

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Bursa Şubesi Sorumlusu Elif Karan, "Kadınlara adalet, erkeklere müebbet istiyoruz. Türkiye'de her gün 5 kadın öldürülüyor. Kadınların yüzde 88'i erkekler tarafından öldürülüyor. Bugün aynı şey Kadiriye M.'nin de başına geldi. Yetkililerin kadına yönelik şiddet olaylarının ne zaman önüne geçeceğini çok merak ediyoruz. Kadınların yüzde 66'sı aile içinde katlediliyor. Bugün burada yatan Kadiriye M. ablamız, 'Başımda bir kocam olsun' diyerek akli dengesi bozuk biri ile hayatını sürdürmeye çalıştı ve sonunda olan oldu. Kocası tarafından katledildi. Gazetelerde böyle haberler görmek istemiyoruz. Kadiriye ablamız göz göre göre öldürüldü. Mezarları başında kız kardeşlerimizin hesabını soracağız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: