"Aile İçi Ve Kadına Yönelik Şiddet" Konferansı

Bozüyük Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Nihal Altıntaş, "Daha önce aile içindeki şiddete devlet fazla müdahale etmiyordu ve

Bozüyük Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Nihal Altıntaş, "Daha önce aile içindeki şiddete devlet fazla müdahale etmiyordu ve 'eşler arasındadır, döver de sever de' görüşü hakimdi ama şimdi bu düşünce değişti" dedi.

Altıntaş, Bilecik'te İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nce düzenlenen "Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet" konulu konferansta, ülke genelinde aile içi şiddetin arttığını bildirdi.

Bilecik'in nüfusa oranla aile içi şiddetin en çok yaşandığı iller arasında yer aldığını belirten Altıntaş, aile içi şiddet konusunda devletin birçok yasa çıkarma gereği duyduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Altıntaş, şiddetin, eş ve çocukların birçok yöndeki haklarına saldırı niteliğinde olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Şiddetin birçok çeşidi bulunmaktadır. Hakaret etmek, psikolojik baskı yapmak, ekonomik yönden sınırlamak, kız çocuklarının okutulmaması, sayılabilecek şiddet olayları arasında yer almaktadır. Şiddetin birçok nedeni vardır. Bunlar; işsizlik, alkol alımı, ataerkil yapı, aşağılık kompleksi başlıklarında incelenebilir. Daha önce aile içindeki şiddete devlet fazla müdahale etmiyordu ve 'eşler arasındadır, döver de sever de' görüşü hakimdi ama şimdi bu düşünce değişti. Uluslararası hukukun iç hukukumuza yansımasıyla böyle bir uygulama yerine devletin koruma ve savunma gücü devreye girdi. Mağdur olan kişi devletin koruması altına alınıp her türlü ihtiyacı gideriliyor."

Özellikle töre ve namus olaylarının aile içi ve kadına yönelik şiddete neden olduğuna dikkati çeken Altıntaş, bunların hiçbir topluma yarar sağlamadığını, aksine iki tarafı bunalım ve zorluklarla baş başa bıraktığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Altıntaş, vatandaşların şiddet konularına duyarlı olması gerektiğine işaret ederek, şiddet olaylarının Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk, Özürlü ve Sosyal Hizmet Danışma Hattına bildirilmesinin yararlı olacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz, Altıntaş'a hediye vererek teşekkür etti.

Muhabir: Mehmet Candikmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: