Aile şirketleri 3'ncü kuşaktan sonra sıkıntı yaşıyor

Mersin (AA)- Dünyadaki şirketlerin yüzde 65-85'inin aile şirketleri olduğu, ancak bu şirketlerin 3'ncü kuşaktan sonra sıkıntı yaşadığı bildirildi. Firmalara danışmanlık hizmetleri veren Maestro Entegre Pazarlama İletişimi Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Gündüz, aile şirketlerinin dünyada en yaygın şirket tipi olduğunu, ancak bazı aile şirketleri kuşaklar boyu başarılı olup varlıklarını sürdürebilirken, bazıları kısa sürede dağılarak yok olduğunu söyledi.

Gündüz, dünyadaki şirketlerin yüzde 65-85'inin aile şirketlerinden oluştuğunu ancak, günümüzde aile şirketleri için hem iş hem aile ilişkileri açısından "tehlike sinyalleri"nin çaldığını belirterek, şunları kaydetti: "Bu şirketler hiç zaman kaybetmeden kurumsallaşmalı. Çünkü, şirketlerin kuşaklar boyu ayakta kalması kurumsallaşma ile mümkündür."

Reklam
Reklam

Gündüz, başarılı ve süreklilik sağlayan bir aile şirketinin "Geleceği önceden gören, izleyeceği stratejiyi planlayan ve kurumsal yapıyı oluşturan" bir alt yapıya sahip olması gerektiğine işaret etti.